Království ohně

57%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Tento snímek rozpoutal mánii vzniku sérii různých nízkorospočtových filmů o dracích a bohužel ho ještě žádný nepřekonal. Výprava filmu je úžasná, vyobrazení draci vynikající. Při jejich útoku a plivání ohně se tají dech. Ale při vyprávění příběhu se mi zdá, že se zbytečně moc tlačí na pilu. Je to dost rychlé a místama nesrozumitelné. Divácký zážitek to však přináší. To rozhodně.
muzz
muzz
18 035 bodů
8
Originální nápad a scénář, skvělé triky (obzvláště draci vypadají skvěle), dobře zahrané snad všemi herci, svižný děj, dobrá kamera, prostě slušný dramatický scifi film - nejedná se o fantasy, i když jsou tam draci! :) Kdo má rád takový druh filmů - je to trošku apokalypsa, ale jen maličko :), tak doporučuji alespoň jednou vidět!
Fingon
16 886 bodů
4
Dráčky mám rád. O těchto to ale říct nemůžu, protože Království ohně je mizerný film. Často nudný. Jen tvrdohlavá touha dodívat se na každý film do konce mi zabránila to po čtvrt hodině vypnout.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
z tak vynikajuceho nametu sa dalo vytazit o dost viac (staci sa pozriet na plagat ktory slubuje epicku vojnu o londyn). herecke obsadenie je vynikajuce (hlavne mcconaughey ako psycho american je bohovsky), skoda len nudnej rezie v akcnych scenach ktore i cez celkom slusny rozpocet vyzeraju beckovo...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4
Scénáristicky velmi slabé, režisérsky nudné a vizuálně nepříliš působivé. I tak jsem si z filmu odnesl tři věci: McConaughey by si zasloužil víc takových rolí, Bale si šlape na jazyk a že pít vodu nemusí bejt tak špatný...
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
4
I BALE může hrát ve sračce!
Floridsky
4 376 bodů
4
Klasické devadesátkové béčko, které někdo omylem vydal až po přelomu staletí. Dvojka Bale a McConaughey skvělá. Svět vypadá jak z Mad Maxa. Byl bych se bavil víc, ale draky moc nemusim.
Ombak_Penari
2 764 bodů
6.5
Poměrně originální nápad, ale tak trochu podivné zpracování. Já se u toho zas tak nenudil, hodně jsem se soustředil na ztvárnění postapo světa a kulisy, všemožné detaily byly udělány dobře. Ale děj skutečně za moc nestál, musím souhlasit, že z nadhozeného tématu by se dalo vymáčknout mnohem mnohem víc. Jinak velmi dobrý výkon Matthew McConaughey, byla to zajímavá změna vidět ho zase úplně jinak než jako plážového superboye (Sahara, Kočičí zlato) - role mu tady velmi sedla. Christian Bale standardní výkon, nic extra. Děj málo propracovaný a vcelku bez nápadu, žádná převratná zápletka. Škoda dobrého nápadu.