Rampart

55%
Rampart
Plakát traileru
Děj se odehrává v roce 1999 v Los Angles. Hlavní hrdina, veterán z Vietnamu, v současné době policejní důstojník si vykládá právo po svém a často se octne na hranici mezi dobrem a zlem. Jednoho dne je však chycen při něčem, co by ho mohlo stát místo.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6
Rampart byl název korupčního policejního skandálu v LAPD. Více než 70 policistů se dopustilo několika trestných činů, jako třeba bytí svědků,  neoprávněné obviňování, krádeže drog, loupeže, a mnoho dalšího, z čehož vznikl jeden z nejznámějších případů prokázaného protiprávního jednání v historii USA. Nám to hodně připomíná slavný český Berdychův gang a televizní seriál 'Expozitura' (2009). Tento snímek je však jiný. Dave Brown veterán z války ve Vietnamu toho času policista. Policista, který je ve své špatnosti doslova monstrum tryskající ze dna morálky. Má své osobní krédo spravedlnosti bez potřeby soudce nebo poroty a to je to, co ho žene kupředu. Je to však hon za psychologickou pravdou uprostřed lidských emocí a tragédie války. Psychologická sonda do nitra jednotlivce je však nesourodě sepsaná a v zájmu daných skutků a přesvědčivosti spíše zmatečná. Woody Harrelson je vcelku přesvědčivý ve své snaze dosáhnout psychologické hloubky své postavy, ale bohužel se to všechno vytrácí v podivné spirále studie postavy. Děj je spíše epizodický ve snaze podrobně přednést ucelený charakter. Dave Brown, muž daných skutků, má také podivné osobní vztahy. Rodinné pozadí ale postrádá soudržnost a spíše budí pocit rozptýlení od daného tématu. Snímek se řadí mezi policejní drama, které moc divácký zájem neovlivní. Jeho podivná těžkopádnost a dějová složitost nutí přemýšlet v oblasti psychologie, jenomže ne každý divák na něco takového má. Takového mělo spíše zajít do artu a nebo tomu dát více svěžesti.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Ten film není vysloveně špatný. Už kvůli fantastickému Woodymu nemůže být. Jen prostě nebaví, tak jak by film o "netradičním" policistovi (navíc podpořený tím all stars obsazením) bavit měl.

Dodatečné informace

Původní název:
Rampart (více)
  • USA Rampart
  • USA Policejní divize Rampart
Premiéra v ČR:
9. 2. 2024
Distributor:
DaFilms
Země původu:
USA
Rozpočet:
12 mil. USD
Tržby:
0,97 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch