Sladký ničema

69%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
6
Nudné, prázdné, zbytečné, banální, přesto si to pořád drží jistý allenovský standard, až se mi ta krutá slova nechce psát. Ale musím. Jede to ale především na setrvačnost. Ten film je zaujímavý už jen a pouze v porovnání s jinými Allenovými filmy, samostatně už skoro postrádá smysl.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Netradiční Woody. Není to typická komedie, spíš takový příběh (polodokumentární díky těm mluveným vložkám) o jazzovém kytaristovi. Mě jazz nic neříká, takže fanoušci si asi hvězdu přidaj. Ale jo jsem rád, že jsem to viděl - už kvůli Pennovi a kouzelné Samanthě Morton, ale prostě žádná pecka tentokrát. 5/10
Klajnik
Klajnik
8 634 bodů
4
Jedná se o takový knižní snímek. Celé mi to přišlo jak průměrná povídka. nemam rád tyhle "malé" sociální filmíky od Woodyho. Nejsou tak dobře natočené, aby bavili formou a obsahově je to prachbídně prázdné. Dokáži si představit, že množství lidí se to do vkusu trefí, ale obecně je to film o člověku, na němž je jediné dobré jen to, že umí hrát na kytaru. Mě se jeho hudba však nelíbila (jakoby nedal prostor tónu, přišlo mi to muzicky jakési přesekané). Emmet Ray je po celou dobu spíše nesympatický. Takové přerostlé děcko neustále opakující "já chci tohle a tamto". Za celou dobu filmu jede v zajetých kolejích. Utrácí peníze, opijí se, hraje na kytaru, žvatlá o svym talentu, rád kouká na vlaky a střílí krysy. Mě to takhle zní docela dobře, ale bohužel tam není nic víc, tudíž náhled do Emmetova života mě jen a pouze nudil. Jedná se o film, kde jsem po celou dobu čekal na to, až to skončí.
tindersticks
tindersticks
783 bodů
7.5
Příběh fiktivního jazzového kytaristy Emmeta Raye, druhého nejlepšího kytaristy na světě (za skutečným Django Reinhartdem) je nahozenou hříčkou, souborem vymyšlených historek, které kupodivu nejsou nijak vtipné nebo extra originální a pro leckoho může být sled Rayových opakovaných mouder a konečně i vystoupení trochu úmorných, přece jen jde o 30.léta minulého století. Mě nicméně jeho kytara hodně bavila a Penn, který vypadá skutečně potrhle (nominace na Socara na nejlepší hlavní výkon), některé scény podal skvěle (vystoupení s umělým měsícem, amatérská soutěž hudebníků). Vstupy Allena a hudebních odborníků prezentují film jako pseudodokument (podobně jako v Seber prachy a zmiz nebo v Zeligovi), kdyby ve filmu nebyly, asi by se nic nestalo. A mám trochu podezření, že celý film si Allen střihnul hlavně kvůli Howardu Aldenovi, který hraje všechna sola ve filmu.