Můj pes Killer

46%
Můj pes Killer
Plakát traileru
Sociální drama zasazené do syrového prostředí moravsko-slovenského pomezí odehrávající se v průběhu jediného dne vypráví příběh osmnáctiletého skina Marka, který je bez práce a žije se svým otcem alkoholikem. Jediným jeho přítelem je jeho pes, pitbull Killer, kterého pravidelně cvičí. Marka a jeho otce opustila matka poté, co zemřel před patnácti lety jeho starší bratr. Když však Marka otec jednoho dne zašle za matkou kvůli prodeji jejich společného bytu, Marek ke svému šoku zjišťuje, že má nevlastního bratra, který je poloviční Rom...


Scénář:

Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
9
Dost nedoceněný film; nepleteme-li si přirozenost s neumětelstvím (a o nedostatek herectví tu opravdu nejde), najdeme v něm i to prvoplánově nevyslovené. Ale Troškovi fandové si tentokrát v kině ani u videa fakt nepošmáknou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
Slovenští tvůrci se tentokrát trefili do černého. Drsný syrový příběh ze současnosti dává zabřednout do kruté reality dnešních dnů. Chudoba a xenofobie společnosti ke všemu možnému dávající všanc nelehkému žití. Rasizmus z toho vyvěrající už je jen třešničkou na dortu. Režisérce a scenáristce v jedné osobě se podařilo zachytit skutečný život obyčejných lidí bez bázně a hany. Kritický příběh hodný k zamyšlení. Polodokumentární kamerou je sledován jeden den osmnáctiletého Marka se všemi aspekty netolerance a zoufalství. Celé je to koncipováno s pohledu třetí osoby, což jednoduchou kamerou a dlouhými záběry evokuje pocit, jakoby byl divák přítomen celé události. Jelikož jde o artový počin, není snímek pro každého.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
6
Má ten film tiež svoje scenáristické muchy, ale oveľa menej rozpačitejšie než Šulíkov Cigán, takže lepší priemer v súčasnej slovenskej kinematografii. Ináč dosť realistická sonda do hlavy človeka, ktorý v nej má namiesto mozgu kognitívne hovno.

Dodatečné informace

Původní název:
Môj pes Killer (více)
  • Česká republika Můj pes Killer
  • Česká republika Môj pes Killer
Premiéra v ČR:
11. 4. 2013
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Můj pes Killer je dostupný s českým dabingem

Powered byJustWatch