Chalupáři

85%
Chalupáři
Plakát traileru
Seriál komediálních příběhů F. Vlčka a V. P. Borovičky, který již od své premiéry v roce 1975 potěšil řadu diváků mnoha generací, čerpá svůj humor ze symbiózy člověka městského a člověka vesnického. Popularitu získal nejen pro své hvězdné obsazení, ale i pro základní tón, jímž je tolerance, lidská vzájemnost a porozumění.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Jen málo českých seriálu miluji jak právě Chalupáře. Seriál je nabitý vtipem a výborně napsanými postavami. Jiří Sovák a Josef Kemr jsou absolutně nejlepší a každá jejich vzájemná debata mne dostává do kolen. Vždy,když se seriál objeví v televizi si ho nenechám ujít.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
První dva díly nepřelkonatelné, poté jde kvalita dolů ( i když jen mírně ). I když mají Chalupáři jen jedenáct pokračování, myslím si, že je to v tomto případě spíše ku prospěchu kvality. Perfektní obsazení, tak jak jinak to mohlo dopadnout?? :) 95%.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Důsledky již rozjeté normalizace jsou na Chalupářích víc než znát a tak je to zároveň taková nadprůměrně kvalitní sonda té doby. Ikdyž je znát, že tvůrci se snaží vpašovat co možná nejvíce zesměšnění tehdejších nešvarů, přesto je zde linie propagandy patrná přespříliš a působí zde nepatřičně a celkový dojem pak padá dolů. Duo Sovák a Kemr je skvělé a je jen škoda, že nedostali tolik svobody a tak kvalitní námět jako o několik let dříve Sovák s Horníčkem v Byli jednou dva písaři. Ten rozdíl mezi těmito dvěma seriály je více než patrný, přesto Chalupáři patří do zlatého fondu československých seriálů, ale víc jak 80% ze mě nevymáčknete :-)

Dodatečné informace

Původní název:
Chalupáři (více)
  • Československo Chalupáři
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup