Ďábel

65%
Ďábel
Plakát traileru

Když nejede výtah v mrakodrapu, je to nepříjemné. Když jste zrovna uvnitř té plechové krabice, je to peklo. A když je v ní s vámi někdo, kdo vám usiluje o život, je to horor. Slavný hororový tvůrce M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vesnice) se pustil do produkce ambiciózního projektu série thrillerů podle vlastních povídek, které se budou zaštiťovat značkou The Night Chronicles. Film Ďábel je prvním z nich.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Tento styl filmů mám hrozně rád. Ďábel se drží stejného hesla jako Pohřbený zaživa a nebo nedávno natočený snímek Mina. Stačí jedno místo a pár slušných herců a je o postaráno o pořádnou podívanou. Dowdle se chopil těžkého úkolu,ale vypořádal se sním na výbornou. Po celou dobu drží slušné tempo a hlavně se mu podařilo vybudovat hustou atmosféru,která diváka udržuje v pozornosti. Jde vidět,že i z mála se dá vytěžit hodně.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 449 bodů
7
Snímek nám tímto velice skvěle připomíná éru 80. let, kdy takovýchto počinů vzniklo přehršel. Strašidelný příběh o uvězněných lidech ve výtahu někde v mrakodrapu, ve kterých se projevuje psychologie a tím i charakter jednotlivců. Každý se přirozeně zachová jinak. Někdo klidně, někdo ustrašeně, někdo ďábelsky. A o tom to vlastně celé je. O zlu mezi lidmi bez ohledu na dobu a prostředí. Trochu to má náboženský charakter a nakonec i samotnou pointu, což může být pro někoho přeci jen krapet těžkopádnější, tudíž nepochopitelné. Ve výtahu se dějí věci podivné, avšak i pro diváka nevysvětlitelné. Souhra světla a tmy si pohrávají s myslí a nutí diváka se do dění myšlenkově zapojit. Jen hrůza a děs. Film bez potoků krve a useknutých údů. Takže se v podstatě jedná o hrůzostrašný thriller, který je natočen, jak už bylo zmíněno, ve stylu 80. let, proto celkově vypadá tak jak vypadá, a který rozhodně není pro diváky trpící klaustrofobií.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
4
Hloupý a nudný film, který nebudí jedinou z emocí, které by rád. Vlastně ani nevím, za co dávám tu druhou hvězdu...

Dodatečné informace

Původní název:
Devil (více)
  • USA Ďábel
  • USA Devil
  • USA Devil - Fahrstuhl zur Hölle
  • USA Diabol
  • USA La trampa del mal
Premiéra v ČR:
11. 11. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA, Kanada
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
33,58 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ďábel je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch