Superman se vrací

66%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Na návrat Supermana jsem se těšil a to i navzdory,že nepatří mezi mé nejoblíbenější superhrdiny. Jenže na režisérskou stoličku usedl Bryan Singer,který už dokázal,že komiksovky umí a navíc dostal mega rozpočet. Výsledek je však trochu rozpačitý a rozhodně nenaplnil mé očekávání. Akce vypadá slušně,herci jsou dobří a děj není vyloženě hloupý,jenže je to celé takové nevýrazné,bez nějaké památné scény.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
6
Z původní ikony se tady stalo béčkové fantasy - a Kevin Spacey mu úspěšně pomáhá do propadliště dějin. A "rodinná" dějová linka příběh zbytečně proslazuje. Brandon Routh i Kate Bosworth postrádají charisma, Spacey divadelně přehrává. Nestojí za vidění. "Sbohem, Supermane!". Toto režíroval stejný člověk, jako X-Men? Nechce se věřit ...
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Superman se po dvou nepodařených starších dílech vrátil s grácií. Efekty se značně posunuly a je to dobrá superhrdinská podívaná. Snímek je naléhavější, citlivější, než staré spíše rozverné a lehce komediální předchůdci. Závěr je však až moc přeslazený. Celkově je to více než dobrý film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Pět let byl Superman v čudu. Přesněji řečeno někde ve vesmíru, kde trávil čas zkoumáním svého domovského světa planety Krypton. Prostě se objevila fáma, že planeta nevybuchla, což se nakonec nepotvrdilo. Za ty roky, co o něm nikdo nevěděl, tedy není divu, že se i taková Lois vdala a porodila dítě. Superman se však na Zemi vrátil a vše by mělo být jako kdysi. Snímek režiséra Bryana Singera byl natočen ve snaze navázat na nejslavnější filmové dílo s Christopherem Reeverem. To se svým způsobem daří, ale jen z poloviny. Brandon Routh se v roli Supermana aka Clarka Kenta Christophera snaží napodobit skutečně věrně. To platí pro Kate Bosworth v roli Louise Lane, což potvrdí hlavně scéna, kde se tradičně ptá na pravopis. Její roztržitá živelnost i romantické cítění v porovnání s klasikou je nezpochybnitelné. Ale to je asi tak vše. Pozornost samozřejmě přitahuje také Lex Luthor, kterého si tentokrát zahrál Kevin Spacey. Ten už si však tuto postavu pojal po svém a tak vyznívá zcela jinak. A co si budeme povídat, jelikož je zvyk železná košile, není to prostě už ono. Gene Hackman je prostě Gene Hackman. Vadou na kráse je také na dva a půl hodinový film v celku chudý scénář. Dohromady se toho tady zase tolik nestane a tak celý příběh vyznívá velice zdlouhavě a natahovaně. Ten je kupodivu zasazený do současnosti, takže není překvapením, že si Supermana v akci natáčí nějaký chlapec mobilním telefonem. YouTube by tedy takovými videi musel praskat ve švech. Po shlédnutí tohoto snímku se tedy myšlenkové vrací otázka, která v příběhu zazní. 'Potřebuje svět Supermana?' Snímku chybí klasikou nastavená zábavnost, dobrodružství, romantika a komiksový nadhled. Akční scéna s dopravním letadlem je sice velkolepá, ale to snímek jako celek vůbec nezachránilo. Více se tu zaměřuje na emoce, jako je smutek, lítost, deprese a melancholie, ale to asi není to pravé ořechové pro komiksové i filmové fanoušky nejslavnějšího superhrdiny všech dob.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
10
Jde o film, který je třeba docenit zvlášť po letech. A s vědomím toho, jak Muž z oceli začal o dekádu později obrušovat dno a zmizelo jakékoliv povědomí o tom, jak se dá téhle naivní látky uchopit. Singer před deseti lety našel způsob - tehdy nejdražší film všech dob je fetišisticky zbožným splněným snem malého dítěte, které na Supermana vzhlíží jako na Ježíška - nebo klidně jako na Ježíše. Film plný pozitivní atmosféry, kteří z kořenů minulosti hledí s nadějí dopředu. V hyper-post-ironické době, kdy se nesmí brát nic vážně, je tenhle film nesmírným úkazem. A to jsem pominul, jak skvěle vypadá, zní a jak skvěle je zahraný. Začínám si skoro myslet, že jde o nejlepší komiksový film, co jsem viděl.
Fingon
16 886 bodů
6
Ale ano, dvě-tři dobré scény by se našly - ale upřímně, dvě-tři dobré scény jsou i v Dungeon Siege a to je přece jenom trochu jiná liga... Zaujal mě snad jen Kevin Spacey, pro padouchy ujíždějící na klasické hudbě a opeře mám prostě slabost...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Slabší kousek. Nedosahuje ani z části kvalit původní trilogie. Jen koukatelné, nic extra s minimální akcí co nepřekvapí.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
6
Zdlouhavé a překvapivě dost odměřené. Ikona je vyobrazena ve vší své neotesané velikosti a je divákům snad ještě vzdálenější, než jak tomu bylo u původních filmů. Žádné polidštění, žádné silné osobité momenty, jen sled hezkých obrázků, do toho jedna efektní akční scéna a naprosto nevyužití herci na všech frontách. Pamatujete si na kreslený seriál, ve kterém Superman s nadšením říkal "hop, hop a letím!"?. Tak je to naprosto to samé, akorát hrané a s 260ti miliónovým rozpočtem...
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Nechci být bohem, jen chci přinést lidem oheň.
Jamie76
Jamie76
4 275 bodů
7
Filmy se Supermanem jsou čím dál, tím horší. Na Superman se vrací jsem se těšil, i když nepatří mezi mé kdo ví jak oblíbené superhrdiny. A je to kvalitou o nějakou tu příčku Horší než ty předchozí, ale nakonec jsem se i pobavil a určitě lepši než všechny počiny Henryho Cavilla, jako Supermana, zejména pak muž z oceli.