The Box

57%
The Box
Plakát traileru

Co kdyby vám někdo dal krabičku s tlačítkem, po jehož stisknutí byste získali milion dolarů, ale současně by připravila o život někoho, koho neznáte? Udělali byste to? A jaké by byly následky? Píše se rok 1976. Norma Lewis (Cameron Diaz) je učitelkou na soukromé střední škole a její manžel Arthur (James Marsden) je technikem v NASA. Jde o naprosto průměrný manželský pár, který žije běžným životem na předměstí se svým malým synem... dokud se u jejich dveří neobjeví tajemný muž se silně znetvořeným obličejem (Frank Langella) a nabídne jim něco, co jim může navždy změnit život: krabičku. Během 24 hodin, které na rozhodnutí mají, jsou Norma a Arthur nuceni čelit zásadním morálním dilematům. Brzy zjistí, že následky jejich rozhodnutí jsou zcela mimo jejich kontrolu a týkají se mnohem zásadnějších věcí než jen jejich vlastního štěstí a osudu. (Oficiální text distributora)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Zajímavý příběh o tajemné až děsivé hře s lidským osudem. Je tu skříňka se spínačem a rozhodnutí jestli zmáčknout nebo ne. Ono když po zmáčknutí dotyčný dostane jeden milion dolarů na úkor jednoho úmrtí neznámého člověka, to prostě s nejedním zamává. Jak to celé nakonec funguje se divák postupně dozvídá a nestačí se divit jaký smysl to vlastně všechno má. Příběh je krapet fantazijní záležitostí napsaný zcela srozumitelně a také velmi jednoduše natočený. Je to vlastně taková pohádka pro dospělé poukazující na důležitost zodpovědnosti svého rozhodnutí. Jak se jednou tak učiní, nejde to už vzít nikdy zpátky.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Kelly by měl zhodnotit, nakolik je pro něj "být svůj a točit jinak" důležitější, než dělat dobré filmy. Ne že by mě Box zklamala jako jiné, ale prostě to není ono. Diaz navíc opravdu zcela očividně neumí hrát.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Musím říct, že jako příznivce povídek raye Bradburyho a satanských horrorů sedmdesátých let musím říct, že oko cinefilo tenhle film určitě docení. Film ale dnešní divák absolutně nemůže pochopit. Kdyby někdo řek, že je to zapomenutý film z roku 1972, tak je to pecka. Jinak herecky je to solidní, ale je to dobře myšlený neúspěch. Jsem docela zvědav, zda bude tenhle film někdy rehabilitován.

Dodatečné informace

Původní název:
The Box (více)
  • USA The Box
  • USA Skříňka
Premiéra v ČR:
4. 2. 2010
Distributor:
Palace Pictures
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
33,33 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění