Milenci ze severního pólu

77%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 475 bodů
8
Hodně zajímavý příběh dvou nevlastních sourozenců, hodně tajemné a duchovní, přesto z obyčejného života. Elektrizující erotičnost vystřídá smutek a zmar, vše se na konci krásně propojí. Na jednu stranu je to ulítlé, ale má to hloubku a nad scénářem někdo přemýšlel. Pěkné.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 123 bodů
8
Dosti Améliovské (tzn. postavy jsou idioti a loutky bez vnitřku, ale všechno kolem nich vypadá, že má ohromný vesmírný rozměr, i když je to celé jen scenáristický naschvál), ale není to tak nesnesitelné. Navíc to má podstatně podnětnější formu vyprávění než chudá Amélie, která své kouzlo staví jen na barokně rozbujelém stylu.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Kdo viděl Medemův (chronologicky následující) film Sex a Lucía, ví, že se může těšit na zajímavé snové obrazy, střídání časových rovin, různé symboly, "náhody", nehody a kruhy kruhoucí. Celý děj filmu je totiž vlastně jeden velký kruh, stejně jako řada věcí v něm (například jména ústředních postav jsou palindromy - tozn. že se čtou z obou stran stejně). Otto a Ana se potkají ve škole poté, co Anin otec zemře a její matka se vdá za Ottova otce. Ana věří, že Otto je reinkarnací jejího otce, nicméně postupně se do něj zamiluje. Jejich cesty se však po čase rozdělí. Otto se stane pilotem na lince Španělsko - polární kruh. Ana se přestěhuje od matky a posléze za polární kruh, aby zapomněla na svou minulost a uvědomila si, že jí chybí Otto.
aquiver
aquiver
2 128 bodů
9
Julio Medem je výjimečný a skvělý filmový tvůrce. Sice mi zpočátku nesedl styl vyprávění, ale závěr byl již s obrovským emočním dopadem. Úchvatný film plný umění a zvláštní, nepopsatelně nádherné osobité atmosféry!
damianime
damianime
30 bodů
8.5
Uzasne zfilmovana definice osudovosti, ve kterem se stridaji casove nenavazujici casti pribehu o lasce dvou lidi, kteri jsou odsouzeni poznat jeji vsechny roviny. Julio Medem mi natocil film, ktery se mi hluboko zapsal do pameti. Svou krasou, neznosti, pohledem na lasku a zaroven krutosti zivota. K tomu skvely soundtrack Alberto Iglesiase.