Touha zvaná Anada

59%
Touha zvaná Anada
Plakát traileru

Slovensko-maďarské pomezí někdy ve 20. letech minulého století. Záhadná dívka, která si nechává říkat Anada, se nečekaně objevila ve vodách Dunaje. Po čase stejně náhle zmizí ze života rybáře Jánoše, který bude už napořád poznamenán tímto nevysvětlitelným setkáním...
Baladický příběh o lásce, milostné touze a věrnosti byl realizován v americké koprodukci a v zajímavém mezinárodním obsazení.




Fingon
16 886 bodů
6
... a ta modelka měla překrásného bobra. Sorry, couldn't resist... Jinak se jedná o jediný barevný a rovněž také z mého pohledu druhý nejslabší film dvojice Kadár-Klos (překonává jej pouze Únos). ---- PS pro HenryS a bullshitski: kolegové, to si vyřídíme jindy a jinde. Bavíte mně... kdybyste aspoň měli konstruktivní připomínky a opravili mně, že Anada je ve skutečnosti druhým barevným filmem téhle režisérské dvojice... ale to nee, bobr je udeří do očí a dál už se nehnou... jako malí, jako malí:-)
avenis
avenis
8 145 bodů
4
Bylo? Nebylo? Dávno tomu... balady tohoto typu se mi moc nelíbí. Paradoxně se mi nejvíc líbila postava Zuzky, byla velmi půvabná, s pohyby jako víla. Inu baletní průprava zanechá stopy. Anada se mi moc nelíbila, byť určitě chlapi z ní šíleli a šílí dosud. Luxusní tělo, to ano, ale mdlý pohled. Jánoš, zprvu zdánlivě rovný a férový, ale pak podléhající svým testosteronům... A jak to tedy vlastně bylo? Možná opravdu jen sen. (1.2.2021)

Dodatečné informace

Původní název:
Touha zvaná Anada (více)
  • USA Touha zvaná Anada
Premiéra v ČR:
1. 2. 1971
Země původu:
USA, Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění