Plíživý měsíc

64%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 291 bodů
7
Poklidnější western se skvělým Gregory Peckem. Nejvíce jsem si užíval pohledy na panenskou přírodu divokého západu. Snímek je to mírně utahaný a skoupý na slova, ale hezky se na něj dívá. Scénář není nic extra, film však působí velmi lidsky a přirozeně.
avenis
avenis
8 743 bodů
5
Navzdory pochvalným recenzím... na mne film dojem neudělal. Je to zdlouhavé, dialogy kostrbaté, chování postav místy prapodivné. Opravdu nevím, co bych vyzdvihla a pochválila, aby mi stálo za to vidět film znovu. I ten dabing se moc nepovedl. :) Myslím tím ten 1. ( Kino, ČT ) se Soběslavem Sejkem a Libuší Švormovou. Gregorymu sedí víc Bartoška. A Švormová, to je jasná Angelika. (16.1.2022)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 027 bodů
7.5
V tomto westernu si zahrál Gregory Peck armádního stopaře Sama Vernera, který se vrací na svůj ranč a ujme se ženy, která má dítě s indiánem, aby ji ochránil. Otec dítěte se vydá po jejich stopě, protože chce získat svého syna zpět. Předlohou příběhu byl román Theodora V. Olsena, který vyšel i u nás. Jde o kvalitní western s dobrou režií, skvělou hudbou Freda Karlina a krásnou Evou Marií Saint. Fandům tohoto žánru rozhodně doporučuji a dávám 75 %. Rovněž krajina Nového Mexika je úchvatná!