Smysl života podle Monty Pythona

77%
Smysl života podle Monty Pythona
Snímek Monty Python: Smysl života postrádá hlavního hrdinu je to přece svět viděný rybami skrz sklo akvária a v rozbitém světě pro něj není práce. Není se s kým ztotožnit, s kým a pro co trpět. Z lidskosti zbyly jen okamžiky, kdy smolaři jednotlivých miniosudů stojí tváří v tvář své opuštěnosti. Z hlavního hrdiny minulých filmů zbyla jen tvář Briana na kříži (opuštěná maminka na sále jen s přístrojem, který dělá pink, udivený pan Kreozot po výbuchu, synek, kterému dle všeho umřela maminka, taťka bez práce s osmaosmdesátým dítětem na cestě). Je to podobné, jako když se Gogolovu Revizorovi vyčítalo, že postrádá kladného hrdinu, a on si v dopisu příteli smutně postěžoval, že tam byl, jen si ho nikdo nevšiml že jím je přece smích. Zde jako poslední naděje lidstva.



Recenze: Smysl života podle Monty Pythona

Kinobox.cz
85%

Tragickým vtipem je, že tohle poselství je zcela nezpochybnitelné a skutečně jde o návod na bezproblémově spokojený život. Jenže víme, že se podle něj svět nikdy nebude řídit a že je to chyba každého z nás. Na uklidnění nám ještě zazpívají písničku o tom, jak je vesmír obrovský a my bezvýznamní. A to je vlastně skvělá tečka za tvorbou jednoho z nejdůležitějších komediálních uskupení všech dob.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
O několik řádů slabší než předchůdci. I zde je několik skvělých scén, ale většina z nich je zbytečně protahovaná, nemá pointu nebo smysl pro "děj" filmu. Předfilm měl jednu zajímavou hlášku, jinak dost zdržoval a celkově je to jediný ze tří Monty Pythonů u kterého mi hned po zhlédnutí bylo jasné, že už ho nikdy neuvidím (nebo ne dobrovolně). Je to velká škoda, že oproti Svatému grálu či Životu Briana nemá Smysl života ty pravé grády. Možná je to paradoxně tím, že moc tlačí na pilu.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
10
Pro mě nejlepší pythonovský počin. Nezapomenutelné jsou zejména scénky v restauraci a hodina sexuální výchovy. Krásně ulítlý film, který stojí za shlédnutí, vždyť je jako hostie.:)
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
8
velké a grandiózní finále. opět stejné chyby v mých očích jako v předchozích dvou případech, přesto je ale i tak většina snímku naprosto geniální a například u předfilmu nebo u písně o spermiích jsem se nemohl bránit usměvu většímu, než kdybych před sebou viděl nahého robbieho williamse. a tím se dostávám k dalšímu velkému mínusu celé této série filmů a to že tu nikdo není sexy :( a to mě štve! ale co... pozvednu svůj svatý grál, na svůj život... život robbieho a najdu celý jeho smysl a samozřejmě, na celý život se budu dívat z té lepší stránky. :) PEACE OUT!

Dodatečné informace

Původní název:
Monty Python's The Meaning of Life (více)
  • Smysl života podle Monty Pythona
  • Velká Británie Monty Python's The Meaning of Life
  • Velká Británie El sentido de la vida
  • Velká Británie Monty Python - Elämän tarkoitus
  • Velká Británie Monty Python: il senso della vita
  • Velká Británie Monty Python, le sens de la vie
  • Velká Británie Monty Python - O Sentido da Vida
  • Velká Británie Monty Pythons meningen med livet
  • Velká Británie Monty Pythons, to noima tis zois
  • Velká Británie Monty Python: Zmysel života
  • Velká Británie O Sentido da Vida
  • Velká Británie Sens zycia wedlug Monty Pythona
Premiéra v ČR:
1. 1. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
9 mil. USD
Tržby:
15 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Smysl života podle Monty Pythona je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch