Smysl života podle Monty Pythona

77%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
O několik řádů slabší než předchůdci. I zde je několik skvělých scén, ale většina z nich je zbytečně protahovaná, nemá pointu nebo smysl pro "děj" filmu. Předfilm měl jednu zajímavou hlášku, jinak dost zdržoval a celkově je to jediný ze tří Monty Pythonů u kterého mi hned po zhlédnutí bylo jasné, že už ho nikdy neuvidím (nebo ne dobrovolně). Je to velká škoda, že oproti Svatému grálu či Životu Briana nemá Smysl života ty pravé grády. Možná je to paradoxně tím, že moc tlačí na pilu.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
10
Pro mě nejlepší pythonovský počin. Nezapomenutelné jsou zejména scénky v restauraci a hodina sexuální výchovy. Krásně ulítlý film, který stojí za shlédnutí, vždyť je jako hostie.:)
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
8
velké a grandiózní finále. opět stejné chyby v mých očích jako v předchozích dvou případech, přesto je ale i tak většina snímku naprosto geniální a například u předfilmu nebo u písně o spermiích jsem se nemohl bránit usměvu většímu, než kdybych před sebou viděl nahého robbieho williamse. a tím se dostávám k dalšímu velkému mínusu celé této série filmů a to že tu nikdo není sexy :( a to mě štve! ale co... pozvednu svůj svatý grál, na svůj život... život robbieho a najdu celý jeho smysl a samozřejmě, na celý život se budu dívat z té lepší stránky. :) PEACE OUT!
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8
Série absurdních skečů mapuje různé fáze lidského života od početí po posmrtný život. A nebere si servítky. Nevím, kterou pasáž filmu označit za nejlepší, ale nejvíc jsem se zasmál u blicí scénky z francouzské restaurace. Klasické fóry připomínající němé grotesky prostě fungují i po sto letech nejlépe. Z ostatních nutno jmenovat mašinku, co dělá piiiink, praktickou ukázku soulože při vyučování, prodávání dětí na pokusy a hledání ryby uprostřed filmu. Vše proloženo tradičními popěvky s animacemi Terryho Gilliama. Film má navíc tu výhodu, že byl obdařen dabingem. Doporučuji.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
Opět celovečerák od montypajtnů...a skvělý . Narážky si vtipálkové z tohoto cirkusu neodpustí na nikoho a jsou v tom mistry., a že to umí , o tom svědčí tento snímek. I po několikaterém shlédnutí nenudí a stále je se čemu smát...třeby písničce o spemiích. :)
Kuca25
2 132 bodů
4
Nikdy jsem nic od Pythonů neviděl a tohle byl první počin, které jsem zhlédl. I přes všechny vtipné narážky, dvojsmysly a vlastně všechno co mělo humorný přesah, nemůžu dát více než dvě hvězdičky. Když se jedná o komedii, tak se chci smát a né jenom chápat, co se vlastně snímek snaží svým zvláštním způsobem sdělit. Samozřejmě, ale musím vychválit fakt, že i když se zdá, že jsou to občas náhodně sestříhané skeče, tak do sebe vše zapadá. To se mi líbilo. Vypadá to, ale že asi nikdy nebudu jejich příznivce.
65David21
65David21
1 406 bodů
9
první Monty Python, se kterým jsem měl tu čest ho vidět. A musím říct, že ve mně panuje velká spokojenost. Britskému humoru rozumím a líbí se mi. Dlouho už jsem se takhle nenasmál a nepobavil. Skvěle vtipné zpracování, jinak docela vážného tématu. Určitě se kouknu i na ostatní. 90%
mattesak
1 205 bodů
8
Tento výstřelek Monty Pythonů mě nejen pohoršil, ale i znechutil a já za to této skupině geniálních komiků děkuju - to se ještě žádnému jinému filmu nepovedlo! Nikdy jsem netušil, že lze vytvořit oslavnou ódu na svatost spermií. Bavil jsem se královsky, ale abych řekl pravdu, Život Briana byl o dost lepší :)
Bori02
404 bodů
7.5
Humor od Monty Python je velice specifický, ale má své kouzlo. Není tak dobrý jako předchozí dva filmy, ale pořád se jedná o kvalitní dílo. Film je blíž k původnímu seriálu než předchozí dva filmy. Je to série skečů, které mají proměnlivou kvalitu, ale objevují se tam i vážně výborné skeče. Jmenovitě například pojišťovací společnost, píseň Every sperm is sacred, nebo skeč s dárcem orgánu.
PeTeMc
63 bodů
9
😂