Soudný den

60%
Soudný den
Smrtelný virus vyhladí stovky tisíc životů ve Velké Británii. Aby britská vláda zabránila dalším smrtím, rozhodne se postavit zeď, která zadrží nakažené v zemi vzniku epidemie, Skotsku. Ten, kdo se pokusí o útěk, zemře. Sama zeď je tak masivní bariérou, že se nikomu nepodaří dostat ven. Ani dovnitř! Skotsko bylo zavřeno před zbytkem světa – navždy… Za 25 let je virus jménem „Sekáč (Žnací stroj, Žnečka)“ úplně zapomenut. Jenže teď začal v Londýně znovu vylézat na povrch. Vláda nemá na výběr a musí za bariéru poslat elitní jednotku, jejíž úkolem je objevit práci doktora Kana, který byl už jen kousek od objevení léku na „Sekáče“. To, co je čeká za zdí je záhadou, pekelným prostředím ruien. Co objeví, však přesahuje nejdivočejší představy kohokoliv z nás.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
9
Rychlá akční pecka z prostředí post-apokalyptického světa, kde jsou do jednoho shrnuty různé motivy dějství, jaké jsme už dříve měli možnost vidět v samostatných filmech. Nakonec, proč ne? Má to šťávu, atmosféru, spoustu adrenalinových akčních scén, prostě je to jízda. Akčně naladění diváci tu mají doslova orgie. A v hlavní úloze žena. Už to přitahuje. Komiksově naladění snímek má co nabídnout.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Totální nářez. Honička ke konci filmu, souboj profi army vs. středověcí týpci a kankan v podani kanibalů mi zůstanou v hlavě ještě hodně dlouho. K tomu skvělá hudba a neméně skvělé záběry na zadeček Rhony Mitry:)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Nevím, jak to měli s právama k filmu Útěk z New Yorku, který tady tak trošičku obšlehli a Road Warrior, ale naštěstí se to povedlo celkem slušně. Je to béčko, které si na nic nehraje, tvůrci předstírají, že mají větší rozpočet, než ve skutečnosti mají a Rhona Mitra jako Bad Ass bitch je fajn, stejně jako veteráni Bob Hoskins a Malcolm McDowell. Když se vypne mozek, why not?

Dodatečné informace

Původní název:
Doomsday (více)
  • NSR Soudný den
  • NSR Doomsday
  • NSR Doomsday - El día del juicio del final
  • NSR Doomsday - Il giorno del giudizio
  • NSR Doomsday - Juízo Final
  • NSR Doomsday - Tag der Rache
  • NSR Juízo Final
  • NSR Sudnji dan
  • NSR Súdny deň
Premiéra v ČR:
10. 4. 2008
Distributor:
HCE
Země původu:
NSR, USA, Jihoafrická republika, Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch