Grizzly Man

70%
Grizzly Man
Grizzly Man
Snímek zpracovává příběh experta na medvědy Timothyho Treadwella, který se pravidelně vydával na Aljašku, aby studoval medvědy grizzly a žil s nimi. Dokázal se tomuto ohroženému druhu přiblížit jako nikdo před ním. Jeho vášeň se mu však stala osudnou... Společně se svou přítelkyní Amie se v roce 2003 stali prvními známými oběťmi útoku grizzlyho na člověka a svoji vášeň zaplatili životem.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
10
Werner Herzog dokáže za devadesát minut změnit svět. Grizzly Man je geniálně poskládaný obraz jedné rozbité mysli. Je to úžasný střet fascinace a reality, který sahá, jak je u Herzoga běžné, daleko za svůj námět.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Dokument o blonďatém pošukovi, který dojel na svou lásku k medvědům. Dle mého neskromného názoru tenhle člověk nebyl zdaleka tak charismatický jako Lovec krokodýlů Steve Irwin, se kterým sdílí podobný způsob odchodu ze světa. No, já mám taky rád medvědy, musím uznat, že se mu povedly vážně hezké záběry, a to nejen medvědů grizzly, ale i lišek.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9.5
Grizzly Man je strhující a velmi znepokojující film, který uteče při své celovečerní stopáži jako voda a na jeho konci budete možná vědět o tomto světě o mnoho víc. Mě na filmu nejvíc fascinuje skutečnost, že Treadwell věděl zatraceně dobře, který medvěd ho příliš v lásce nemá, takže v rozuzlení se nakonec dozvíme i kdo je vrah. Na závěr si pak budete moci dokonce sami odpovědět, kdo je obětí. Pro mě je to na jeden celovečerní dokument velmi slušné skóre.

Dodatečné informace

Původní název:
Grizzly Man (více)
  • USA Grizzly Man
Premiéra v ČR:
24. 7. 2019
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch