Případ Thomase Crowna

71%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 255 bodů
6.5
Dobrý Steve McQueen, ale viděl jsem ho hrát násobně lépe, zde je mírně řečeno jeho výkon vlažnější. Jenda loupež, vášeň a láska a jemná psychologická hra. Tempo je pomalé, až zbytečně moc. Vlastně kvalitní snímek, který ale působí, jako hezká ukolébavka.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 483 bodů
6
Starší snímek se Stevem McQueenem, který ve své době dokázal dějově a střihem povznést zábavnost příběhu, ale už poněkud zestárnul a to hlavně vlivem druhé poloviny dějství, který bohužel dosti nudí. A aby ne. Z počátku se jedná o vkusný thriller o vyloupení banky na popud znuděného milionáře, ale pak se to náhle změní v táhnoucí romantiku, když se na scéně objeví žena pracující pro pojišťovnu. Scénář je výborný a ani výkon Stevena McQueena nelze ohodnotit špatně, ale atmosféra děje je dnes již dosti vláčná a nezajímavá. To je však úděl mnoha snímků byť sebelepších, ale jako filmová klasika stále stojí za pozornost.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Ačkoli mám raději remake s Piercem Brosnanem a Rene Russo, i původní film Normana Jewisona není zlý, zejména kvůli mým oblíbeným hercům v titulních rolích Faye Dunaway a Steveu McQueenovi a podle slov režiséra ta tenze ve filmu nebyla hraná a ačkoli mězi oběma hráči panovala pověstná chemie, románek mezi s sebou neměli. Film nese znaky své doby, zejména ve formě vyprávění, která se dnes jeví poněkud zastarale.