Návrat živé smrti 3

60%
Návrat živé smrti 3
Návrat živé smrti 3
Plukovník US Army John Reynolds (Kent McCord) se svým vědeckým týmem hledá způsob, jak cíleně zastavit aktivitu u živých mrtvol. Shodou okolností sledují jeden z pokusů s oživováním i jeho syn Curt (J. Trevor Edmond) s přítelkyní Julií (Melinda Clarke). Protože se experiment nepovedl, je plukovník odvelen k plnění jiných úkolů a samozřejmě chce odvézt svého syna pryč. Ten ale po ostré výměně názorů ujede na motorce z domova a Julii bere s sebou. Jenže do cesty se jim postaví náhoda, osud a sloup elektrického vedení a Julie zemře. A Curt, zoufalý ztrátou své lásky, se rozhodne ji oživit pomocí plynu, který viděl v otcově laboratoři.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
8
Třetí snímek série je již poněkud odlišný. Tvůrci se dopustili nevděčnému rozhodnutí, neboť na jednu stránku se vymanili stereotypnímu recyklování jednoho a toho samého, a na druhou stránku se dopustili faktu, což mnohý divák těžko stravuje, že se jedná o zcela jiný příběh. Všechny tři snímky mají stále jedno společné a to je toxický plyn Trioxin způsobující oživení mrtvol. V tomto příběhu tentokrát zpočátku vidíme experiment s tímto plynem a jak tento proces tajně sleduje mladý dospívající pár, Curt a Julie. Jejich vzájemná láska z nich doslova září. Julie později při nehodě na motorce zemře a Kurta nenapadne nic jiného, než jí pomoci Trioxinu oživit. Následující události ukazují, že zas tak dobře promyšlené to neměl. Snímek rapidně snižuje komediálnost předchozích dvou snímků a naopak nabírá na intenzitě hrůzy. Punková atmosféra je však věrně zachována, takže finální vzhled Julie, coby punkrocková zombie, prostě musela nejednoho hororové fanouška potěšit. Ostatní zombie také nejsou špatně odvedené a co se vůbec týče speciálních efektu, na počátek devadesátých let, ve kterých jsou ještě patrné postupy let osmdesátých, prostě paráda. Samozřejmě nechybí ani spousta krve a vnitřností. Jednoduchý scénář je samozřejmostí, takže vše vynahrazují právě hororově laděné scény, které však mají zábavný charakter, než aby vyloženě děsily. Jako zábavný zombie film je tento snímek prostě pecka. Jen tak mimochodem, existuje ještě vůbec nějaký podobný počin, kde je k vidění takto krásná dívčí zombie?
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Slabší podání obživlých mrtvol. Atmosféra je pryč. Předchozí díly jsou silnějšími protivníky. Za masky palec hore za děj musím jít dolů. Škoda.

Dodatečné informace

Původní název:
Return of the Living Dead 3 (více)
  • USA Návrat živé smrti 3
  • USA Return of the Living Dead 3
  • USA Battalion 3
  • USA El retorn dels morts vivents 3
  • USA Experiência Maldita
  • USA Il ritorno dei morti viventi 3
  • USA Le retour des morts-vivants 3
  • USA Mortal Zombie
  • USA Návrat živej smrti 3
  • USA Return of the Living Dead III
Země původu:
USA
Rozpočet:
2 mil. USD
Tržby:
0,05 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Návrat živé smrti 3