Hlas smrti 2: Světlo

57%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 483 bodů
7
Lze smrt ošálit? S takovou myšlenkou už pracovala filmová série pod názvem ´Nezvratný osud´, která měla v době uvedení tohoto druhého snímku o hlasu smrti tři filmové epizody. Tvůrci sice použili stejnou myšlenku, jen původ ze zcela jiného důvodu. Zkrátka a dobře, motiv činů a jejich průběh je zcela jiný. S předchozím snímkem tudíž nemá absolutně nic společného, takže po divácké stránce působí jako naprosto jiný film. Má však všechno, co porovnávaná filmová série o nezvratném osudu. Jednoduchý avšak pevný příběh, okázalý dějový a hlavně takříc znepokojující vývoj, patřičnou atmosféru a vůbec hororové nadšení bez potoků krve a hromady usekaných těl. Nijak náročný hororový thriller hrůzu sice nenavodí a ani nenadchne nějakou emocionální dramatizací či jinak žánrově všudypřítomnými lekačkami, avšak za pozornost určitě stojí. Už kvůli té sérii o nezvratném osudu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Příjemné překvapení. Mnohem lepší než místy nudná jednička. A přítomnost mé oblíbenkyně z Battlestar Galactica tomu jen pomohla :)
Fingon
16 886 bodů
8
70% Hlas smrti mě příjemně překvapil a přesvědčil o tom, že Patrick Lussier dokáže při správné konstelaci hvězd (scénáře, kameramana) natočit i docela dobrý film - tenhle mi přišel z jeho dosavadní režisérské tvorby (do Krvavého Valentýna 3D včetně) rozhodně nejlepší.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Toto pokračování je už zbytečné a kvalitě prvního dílu se nevyrovná. Nudnější a průměrnější.
kery-
kery-
3 671 bodů
6
Tak takhle dobře ztvárněný Happy end se vidí fakt málokdy :)
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
3.5
Uznávám, že první půlhodina vypadá zajímavě a originálně, ovšem poté se film zvrhne v kýčovitý nesmysl plný stupidních výmyslů, který se marně snaží živit na vcelku zajímavé jedničce. S přihlédnutím oka 35%. P. S.: Hledali byste ve filmu zde zmíněného Coryho Monteitha, věřte, že se ve filmu mihne asi tak na jednu/dvě vteřiny...