Zloději kol

79%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 255 bodů
7
Obyčejný příběh chudých Italů, polovinu filmu jsem nepochopil, proč je film tak vysoko hodnocený. Druhou polovinu už na mě tvůrci a hlavní hrdina začali přenášet pocit bezmoci, zoufalství a bezpráví. Právě proto, že ve mě film vzbudil emoce, tak hodnotím 70%, jinak ho nepovažuji za až tak skvělý.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 298 bodů
8
Působivý dobový film, který krásně přibližuje atmosféru Itálie. Nedostal mě sice na plný počet, ale povedený snímek je to určitě.
lamps
lamps
15 156 bodů
10
Více než průřez teorií neorealismu mě Zloději kol zaujali coby jímavá symbolická výpověď o své neutěšené deprimující době. Filmu postačí jako motivy pouze krádež kola a jeho následné hledání, abychom plně pochopili zoufalství a bídu, o které tak nenápadně a stoicky vypovídá. Čistá filmová řeč, která nemusí zveličovat nebo sázet na hvězdné tvůrce, stačí pouze vyjít ven na ulici, vcítit se do svých postav a točit..... A výsledek je odzbrojující.
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
10
De Sica se vás snaží celou dobu držet v jediné emoci - prostě se cítíte zatraceně blbě. Ano, sice se chvilkami dostanete do veselých nálad, jenže to je pouze klam. O chvíli později se totiž cítíte ještě hůř.