Zlověstné ticho

65%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Další výborný horor za kterým stojí mistr žánru James Wan. Jeho rukopis je citelný hned od prvních minut a i když bych řekl,že je to jeho nejslabší horor,tak zde výborně buduje napětí a atmosféra je místy vážně tísnivá. Samotný námět mě moc neoslovil,ale to mi Wan vynahradil ve finále,které jakoby obšlehl v Saw.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 298 bodů
6
Rutinní, i když precizní vykrádačka. Všechny Wanova plus i mínus včetně toho, že to není ani trochu strašidelné. Koho baví přemýšlet, odkud si Wan "vypůjčil" ten který motiv, bude to pro něj asi o řád zajímavější, mně se ale jeho přístup už okoukal. Film zachraňuje adrenalinový záběr využívající Saw principy náhlé změny tempa - laciné, ale účinné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Jeden z nejlepších horrorů loňského roku. Skvělá pointa dá vzpomenout na závěrečné K.O ze Saw. Těším se s čím přijde Mr. Wan příště.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Tak takhle to nějak dopadá, když se dva horroroví fandové rozhodnou natočit film o tom, co je v dětství vyděsilo k smrti - břichomluvecké loutky. Výsledek je sice žánrová jednohubka, která ale předčí většinu ostatní horrorové produkce. Jelikož se mi líbí Amber Valletta, tak film hodnotím méně přísněji:-)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Že by kopie Chuckyho? Snad ne. Napínavé. Hrůzostrašné. Příběhově průměrné.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
James Wan opět nezklamal. Sice o malinko horší než V zajetí démonů a Insidious 2, ale i tak byl film plnej hustý atmošky a lekaček na úrovni. Zase mě mrazilo po prvních 9 minutách, což jsem od Jamese očekával:-) A panenky ze SAW jsem si taky všimnul (a že je schovaná). 66%
cerfik
cerfik
7 890 bodů
4
James Wan a Leigh Whannell měli prostě u prvního Saw tvůrčí inspiraci a kliku začátečníků. Něčeho hlubšího se jim podařilo navodit u Saw oním prostorem neznáma a opravdu překvapivou pointou. Jak je u Zlověstného ticha vidět, jen loutky samy o sobě s temnou hororovou atmosférou a kulisami prostě nefungují a je z toho podprůměrný hororový slepenec plný klišé a nesourodosti. Působí jen na efekt opojeni kulisami, příběh je nedůležitý a upozaděn a hlubší podtext chybí úplně. Čekal jsem, že se jim v nějakém dalším filmu povede dotáhnout laťku alespoň kousek k prvnímu Saw, leč nestalo se ani v následujících filmech.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Průměrný horor s podprůměrným příběhem, ale díky umu Jamese Wana se na to dá koukat, protože umí pracovat se zvukem a kamerou a umí vytvořit skvělou atmosféru. Herci sice nic moc, za zmínku stojí jen Donnie Wahlberg, dobrá hudba a závěrečná pointa výráží dech, jinak rozhodně průměr a občas jsem se nudil.
kedl
kedl
6 380 bodů
Nejslabší Wan, ale na jedno shlédnutí to je v pohodně.
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Vypreparovaný loutkař Béčkový horor, hvězda za to, že jsem se občas válel smíchy až jsem se za břicho popadal :D... film o nějákých trapných loutkách..A ten konec? No comment :D... Film, který nemá hororový děj, ale směšný, nemůže mít kladný hodnocení.. kamera nebyla špatná, ale to je vše... .. 15%