Rin Tin Tin

49%
Rin Tin Tin
Skutečný příběh o legendárním německém ovčákovi, kterého našel během první světový války ve Frncii americký pilot Le Duncan. Příběh vykresluje silné pouto, které vzniká mezi člověkem a zvířetem a dokáže překonat ruzne překážky, které vedou k cestě za vytouženým společným životem v Americe po skončení války. Rin Tin Tin není jen obyčejný psí miláček, ale i odvážný záchranář v nebezpečných situacích. A to není všechno, později se stane najznámějším zvířecím filmovým hrdinou Hollywoodu, kde bude účinkovat ve více než 25 filmech.



Fingon
16 886 bodů
8
Nejblíže jsem přišel do styku se sousedovic hafanem, takže toho o psech moc nevím, taky jsem neviděl žádný z původních filmů o Rin Tin Tinovi (ale zato jsem viděl jeho oficiální stránky, kde doteď prodávají jeho potomky, takže máte-li zbytečných pár tisíc dolarů a hodně štěstí...), takže hodnotím pouze z hlediska poučeného filmového nadšence. Některé momenty jsou nelogické a přitažené, nejvíce ovšem tahají za oči letecké scény na digitálním pozadí. Film hojně využívá zpomalování (když pejsan jedná moc rychle) a zrychlování (hlavně pro komický efekt - část scén s kuchařem) záběrů, některých Rin Tin Tinových kousků se dosahuje převíjením pásu tam a zase zpátky. Momenty, ve kterých hafan nasává a troubí (ze zadku i z trumpety, kdy dokonce vyloudí trylek pro vojenský nástup), raději přeskočím a zmíním se ještě o hezké kameře a měkce nasvíceném obrazu, který i přes dobové zasazení snímku v první světové válce působí velice mile. Trochu mě zklamalo, že film končil odjezdem do Ameriky a inzerovanou kariéru v Hollywoodu odbude pouze titulkem, ale holt asi nemůžu chtít všechno - jinak by to ale byla sebereflexe hollywoodské historie par excelence - ale díky aspoň za tu grotesku. PS, nasere pejskomily, když řeknu, že podle závěrečných titulků na filmu spolupracovali i čeští chovatelé?:)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Je to vlastně takový Rex. Taky vlčák. Film je celkem milý. Ale podle skutečnosti? Viděli jste někdo plakat psa?! Ten Rex je věrohodnější. Ale dětem se to jistě může líbit. A proč by ne? Vždyť Rin Tin Tin už je dneska pojem!

Dodatečné informace

Původní název:
Finding Rin Tin Tin (více)
  • Bulharsko Rin Tin Tin
  • Bulharsko Finding Rin Tin Tin
  • Bulharsko Het grote Rin Tin Tin-avontuur
  • Bulharsko Rintintin
  • Bulharsko Rin Tin Tin: The True Story
Země původu:
Bulharsko, USA
Ocenění:
Žádná ocenění