Hellraiser: Pekelný jezdec

47%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 255 bodů
5.5
Zatím nejslabší pokračování Hellraisera. Kladně hodnotím, že se tvůrci odhodlali vysvětlit zrod temné relikvie a vystavěli na tom celý příběh čtvrtého pokračování. Náhled do budoucnosti a zpracování celkově zase hodnotím jako špatný krok. Tajemno a čekání na dokončení temné bytosti už se nekoná a je to čistě průměrná záležitost.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Absolutně zbytečné pokračováni. Peklo ve vesmíru? To snad... Jde o nejnudnější díl. Film obsahuje strašně málo řádění Pinheada.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Hodit příběh do budoucnosti a do vesmíru nebyl úplně špatný nápad, ale ty časové skoky byly občas divný a ta pravá Hellraiserovská atmosféra je taky pryč. Na druhou stranu je fajn vědět, kde se vlastně vzala kostka. 38%
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
2
V porovnaní s predchádzajúcimi filmami, bol tento o čosi lepší, veď uznajte sci-fi a Hellraiser, asi by takto mali povinne spracovať všetky podobné koniny, počnúc Nočnou morou na Elm Street až po Pílku.
ergotoxin
72 bodů
4
Čtvrtý díl ságy obsahuje dobré nápady, které jsou povětšinou opravdu špatně provedené. Film je rozdělený na tři časové linie, přičemž nejlepší je snad hned ta počáteční, odehrávající se v 18. století. Pak film rychle nabírá na plytkosti a na konci se mění ve slasher nevalné kvality. Aby to nestačilo, kvůli měnící se časové linii se ve filmu neustále střídají sotva zapamatovatelní protagonisté. Pozitivně hodnotím postavu Angelique, naopak negativně odklon od témat prvních filmů.