Robinson Crusoe

58%
Robinson Crusoe
Robinson Crusoe
Dobrodružný film na motivy románu D. Defoa. Příběh nejslavnějšího trosečníka všech dob. Zchudlý Robinson Crusoe v sebeobraně zabije svého soka v lásce a proto musí prchnout ze země. Opouští rodné Skotsko i milovanou ženu na palubě obchodní lodi, ta ale v prudké bouři ztroskotá a on jediný přežije.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Hodně nepovedená adaptace výborné knihy,kterou nedokázal zachránit ani Pierce "Bond" Brosnan. Do role Robinsona Crusoe se mi navíc vůbec nehodil.Pokud bych měl volit film s tématikou o ztroskotání na pustém ostrově,tak bych raději volil Trosečníka s Hanksem v hlavní roli.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
2
Tak pohodový film, že pohodovější už snad ani být nemohl. S původním románem nemá společného, kromě námětu, vůbec nic, takže se Daniel Defoe musí v hrobě obracet, jak mu zprznili skvělé dílo. Pierce Brosnan sice svoji roli zahrál jak se sluší a patří, ale přesto z toho nějak číší pocit, že ta jeho postava tam byla spíše na dovolené, než že by ztroskotala. A poněkud otylý Pátek? Inu, není divu, že ho soukmenovci chtěli dějově zbaštit. A ten samotný konec už snad ani k smíchu není. Robinson bojuje s Pátkem na život a na smrt a když jde do tuhého, jaká náhoda, náhle, kde se vzali tu se vzali, najednou se objevují nějací námořníci. Následující dění již musí každého napadnout. Proč se s každým novým zpracováním jakéhokoliv románu vymýšlí zcela jiný děj, budiž záhadou. Snad aby se tvůrci pořád neopakovali? Tak to raději ať potom netočí nic. Kdyby se neodkazovalo na literárního Robinsona a byl vymyšlen zcela odlišný originální příběh majíc nějakou logiku, mohlo to dopadnout jinak. Výprava totiž stojí za uznání. To platí i pro nádherné scenérie ostrova, dosvědčující o nezpochybnitelné zručnosti kameramana. Inu, těžko bycha honiti. Tento snímek je zkrátka zbytečný a kdyby upadl v zapomnění, ani by se nic vážného nestalo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
4
Na to, čím vším to mohlo být, a že to má Brosnana, se to zvrhlo v docela mělkou nezáživnou adaptaci knihy, kterou beztak všichni známe. Proč se tedy obtěžovat?

Dodatečné informace

Původní název:
Daniel Defoe's Robinson Crusoe (více)
  • USA Robinson Crusoe
  • USA Daniel Defoe's Robinson Crusoe
  • USA Robinson Crusoe, de Daniel Defoe
  • USA Robinson Crusoe kalandos élete
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Předplatná


Powered byJustWatch