Poldovi v patách

60%
Poldovi v patách
Plakát traileru

Hollywoodský herec Nick Lang je sice hvězdou velkolepých dobrodružně romantických velkofilmů ve stylu Indiana Jonese, ve skutečnosti se mu však podobné role hnusí a chtěl by si pro změnu vyzkoušet něco jiného, nejlépe nějaké realistické drama, kde by mohl dokázat, že je opravdu dobrý herec. Náhodou zahlédne v televizi rozhovor s Johnem Mossem, tvrdým a nekompromisním newyorským policajtem, který se právě pokusil v divoké honičce dopadnout brutálního vraha zvaného Zabiják. Nick je nadšen a rozhodne se, že jeho příští film bude drsná realistická krimi, a že materiál pro roli posbírá po Mossově boku. To je ovšem to poslední co by si Moss přál, jenže protesty u policejního šéfa Brixe jsou zbytečné. A tak zanedlouho vyráží do ulic drsný polda a po jeho boku zhýčkaný hollywoodský panák, který nemá o skutečném životě ani páru. Není divu, že zkazí vše do čeho se Moss pustí a ještě navíc ho nesnesitelně rozčiluje hercova urputná snaha napodobovat vše co udělá. Nejhorší je, že se ho přes veškerou snahu nedokáže zbavit, a dotěrný herec ho dostihne dokonce i v pizzerii, kam si polda vyrazil se svou přítelkyní Susan a její dcerkou. Když mu nadřízený vyčte, že se neustále pokouší vyhnout povinnosti doprovázet herce, vezme Moss Nicka do noční akce. Během ní herec zpanikaří a zastřelí muže, o kterém Moss prohlásí, že to byl nevinný člověk. Herec se zhroutí a detektiv slíbí, že vše vezme na sebe a doporučí mu aby okamžitě odjel z města. Ten se však na poslední chvíli rozhodne zůstat a po návratu na policejní stanici ho čeká nemilé překvapení.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Drsný zásadový polda a k němu parťák zcela rozdílného charakteru. Buddy-film v plné parádě obsahující akci, zábavu, švih a plno hlášek. Roli drsného poldy si tentokrát střihl James Woods a charakterově odlišného jedince Michael J. Fox, v tomto případě představujícího slavného herce úspěšné dobrodružné filmové série, který na policii kvůli roli přijde poznat veškeré dění a získat zkušenosti. Pro někoho průměr nepřinášející nic nového, pro někoho skvělá akční jízda plná zábavy. Každopádně se jedná o velice podceňovaný film, který ani zdaleka v rámci žánru stále nebyl poslední. Samozřejmě děj obsahuje mnoho patosu, ale i to má své opodstatněné místo. Silné dialogy vyřčené doslova kulometnou salvou spolu až s groteskními scénami stále pobaví a dá se říci, že snímek nijak ani nestárne.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Tenhle film mám moc rád, protože se odehrává ve filmovém prostředí, Fox s Woodsem k sobě bezvadně ladí a je to správně švihlé. Musím říct, že se mi to líbilo už když jsem to viděl poprvé a občas to v televizi rád zkouknu. Scény kde se prolíná filmová branže s detektivní jsou vrcholem této akční komedie.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Fox s Woodsem si dobře sekundují.Je to dobrý film.Trochu dlouhý.Fox zde hraje rozmazlenou filmovou hvězdu a Woods svérazného policajta.Občas humorný film se spoustou akce...

Dodatečné informace

Původní název:
The Hard Way (více)
  • USA Poldovi v patách
  • USA The Hard Way
Premiéra v ČR:
3. 6. 1992
Země původu:
USA
Rozpočet:
24 mil. USD
Tržby:
65,6 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch