Ohnivé vozy

71%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Fingon
16 886 bodů
8
Ohnivé vozy jsem chtěl vidět především kvúli Vangelisově hudbě (přičemž mi přijde, že ta je to jediné, co dodnes z filmu přežívá). Ać jde o film sportovní, velkou úlohu v něm hraje právě hudba (ať už instrumentální soundtrack, nebo pasáže z Gilberta a Sullivana, anglikánské chorály (nevím nakolik se zpěvníky Church of England a Church of Scotland liší), do toho samozřejmě všemožné státní hymny a dokonce i Tallis (Spem in Alium). Co napsat na závěr? Sportem ku zdraví... a trvalé invaliditě:-P
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Velice příjemně natočený film, ve kterém jsou slušné herecké výkony a také brilantní hudební motiv řeckého Vangelise. Nejsem si jist, zda je to oskarový biják, ale to je vždy trochu sázka do loterie. Jsem si ale jistý, že tohle je dobrý film a určitě se dá vidět.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Přestože jsem opět pilně a trpělivě hledal, už poněkolikáté se mi nepodařilo najít důvod, kterým akademici argumentovali při volbě oscarového vítěze. Netvrdím, že Chariots of Fire je obyčejný a průměrný snímek, ale ve svém oboru sportovních dramat o cestě na vrchol není ani ničím výjimečný nebo překvapivý. Pro mě bohužel celkem nudný a rutinní zážitek, jehož monotónnost občas naruší jen úžasná Vangelisova hudba (zde je Oscar zasloužený) a herecký výkon Iana Holma. Točit ten film v současnosti, Usain Bolt by byl v hlavní roli jistě značným oživením :-)
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
prekvapujuci vitaz oskarovej noci sa do filmovej historie zapisal hlavne vdaka Vangelisovej hudbe. Hugh Hudson ktory bol hlavne reziser reklam a v televizii si za svoj debut vybral skutocny pribeh dvoch bezcov ktorych okrem lasky k behu toho prilis nespajalo. Hudson svoje skusenosti z reklam a Vangelisovu hudbu zurocil hlavne pri momentoch ktore akoby vypadli z videoklipov (bezecka priprava, beh na plazi alebo i trening americkych sportovcov). pacilo sa mi i jeho riesenie ako divakovy sprostredkovat a zatraktivnit beh na 100 metrov, ktory konci po 10 sekundach. dejovo to vsak na dvojhodinovu dlzku prilis pestre nie je (oskar za scenar!) a tak sa film obcas hluchym miestam a naivite v niektorych momentoch nevyhne...
Ombak_Penari
2 764 bodů
6.5
Poněkud zdlouhavé, to musím přiznat, ale i tak závěr rozhodně vezme za srdce. Zmiňovat naprosto skvostnou hudbu od Vangelise je jako nosit dříví do lesa. Jeden ze soundtracků, které katapultují film o level výš.