Ip Man 2

78%
Ip Man 2

Po útěku z Foshanu, Ip Man otevírá novou školu Wing Chun v Hongkongu, který je již britskou kolonií. Aby získal uznání místních mistrů bojových umění, musí je všechny porazit v osobním souboji. Nejlepší ze všech, mistr Hung (Samo Hung), bojuje s Ip Manem jako poslední. Nerozhodný výsledek je počátkem jejich velkého přátelství. Avšak arogantní britský boxerský mistr Taylor, vyzve všechny mistry čínských bojových umění na souboj. Po vítězství nad všemi, vyzve i mistra Hunga. Jestliže prohraje i Hung, zůstane posledním obráncem čínských bojových tradic Ip Man.

 




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Nadšení které u mne IP Man přivodil neuvadá,ba naopak ještě více narůstá. Druhý díl v ničem nepolevil a nabízí nám další kapitolu neuvěřitelného života mistra Ip. Opět se tak setkáváme se starými známými a můžeme jim držet pěsti v jejich těžké životní situaci. Donnie Yen je ve své roli snad ještě přesvědčivější a bojové scény jsou záležitostí pro fajnšmejkry. Jsou totiž velmi dobře natočeny.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Ip se uchýlil do Hong Kongu a začal od znovu, vybudoval si zpět titul mistra bojových umění a začal ho vyučovatt... Až do te chvíle se mi film líbil a byl jsem spokojený s tím, že neztratil kouzlo prvního dílu. Ale pak se to stalo.. Film se změnil v křížence Krvavého sportu a Rockyho 4. I když je to stále velmi dobrá Kung-fu podívaná, první díl rozhodně není překonán. Okupace Japonci, skvělý příběh a dokonce i lepší souboje.. v tom všem měl Ip Man 1 navrch.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
U mě asi stejná spokojenost jako v jedničce. Ip Man změnil prostředí i soupeře, a ikdyž jsem tady až na závěr postrádal nějakou bezva bitku (snad jen škádlení s výborným Sammo Hungem bylo hodně fain), tak příběh Mistra Mana si prostě nejde nezalíbit. Navíc to vypadá, že i v Číně mají nakoukanou Stalloneho pecku Rocky 4, protože ta podobnost nemohla být čistě náhodná. 7.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Yip Man 2 (více)
  • Hong Kong Ip Man 2
  • Hong Kong Yip Man 2
Země původu:
Hong Kong, Čína
Rozpočet:
12,9 mil. USD
Tržby:
36 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Ip Man 2


Podobné