Ip Man

81%
Ip Man
Ip Man je hongkongský akční film inspirovaný životním příběhem Yip Mana – slavného učitele stylu Jung-čchun. Píše se rok 1935 a v kolébce bojových umění Foshanu na jihu Číny byste našli školy kung-fu na každém rohu. Jeden z místních mistrů ale mezi ostatními vybočuje, jmenuje se Ip Man a o žádnou slávu nestojí. Souboje s ostatními mistry se u něj odehrávají zásadně v duchu vzájemného respektu a za zavřenými dveřmi. Když ale v roce 1937 propukne válka s Japonskem a Ip Manův dům zabere japonská armáda, je nucen i s rodinou uprchnout a začít pracovat jako řadový dělník v dole. Když ale generál Miura (mistr karate) vytvoří bojovou arénu, ve kterého mohou mistři bojových umění soutěžit s jeho žáky o pytel rýže a zabije několik Ip Manových přátel, je vzájemné měření sil nevyhnutelné...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Hong Kong jede! Ip Man je přesně to co tu dlouhou dobu chybělo. Kvalitní film plný karate a soubojů. Donnie Yen je jako mistr IP přesvědčivý a lehce si k němu najdete sympatie. Životní příběh IP Mana mám naučený nazpaměť a i když ho film podává ve volnějším pojetí,tak se je stále na co dívat.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Film od kung-fu nevyhledávám, ale když se přidá pořádný příběh, nepřehnané realistické souboje a skvělé zpracování, je z toho perfektní snímek. Do příběhu jsem se okamžitě po začátku okupace Japonci vžil a už jsem jen hlatal každý záběr. Skvělé - 85%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Ip Mana jsem si musel oblíbit ze stejného důvodu, jako westerny Serigia Leoneho. Dokonale vykreslené heroické charaktery a do jediného souboje muž proti muži vklíněná osudovost je tu vystavěna na stejném principu. Ip Man funguje jako pohádka pro kluky všeho věku o boji dobra proti zlu a i když trochu tomu ubírá někdy až moc důrazná sentimentalita, stále je to velmi slušné. Vidět to, když mi bylo deset, nejspíš by mi to přirostlo k srdci mnohem víc. Tím nechci naznačit, že by šlo o dětinský film, jen tu vyhraněnost a černobílost nejde na 100% ocenit. Na 80%/90% ale určitě. Někdy se holt je možné nechat strhnout i tak jednoduchým filmem.


Dodatečné informace

Původní název:
葉問 (více)
  • Hong Kong Ip Man
  • Hong Kong 葉問
  • Hong Kong Grandmaster Yip Man
  • Hong Kong Ye Wen
Země původu:
Hong Kong
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Ip Man


Podobné