Hezké vstávání

68%
Hezké vstávání
Plakát traileru

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson).




hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Celé to vlastně stojí hlavně na Rachel McAdams, která skoro nesleze ze záběru (někdy už je ale celkem otravná) a Fordovým dokonalým mrzoutem, který umí úžasné omelety a whisky pije zásadně pouze plnoleté...Jinak příběh nenabízí vůbec nic nového a jede podle staré známé šablony od začátku do konce, od většího průseru to tedy zachraňují místy víc než solidní hlášky...5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Hezké vstávání je přesně ten druh filmu, na který si může zajít kluk s holkou do kina, stejně jako dvě kamarádky nebo matka s dcerou a každý si v něm něco najde. Nejde o žádnou převratnou záležitost v žánru, ale o solidní limonádu, která se dá vidět opakovaně. Pobavilo a skutečně opakovaně jsem to viděl.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Nebudu psát o tom, jak je Rachel McAdams úžasná, protože v mém případě už by to bylo stejně zbytečné jako dávat makeup na její krásnou tvář. Ale přesto mě až zaráží fakt, jakým suverénním způsobem odšéfovalo tohle roztomilé děvče celý film, kde vedle ní válí i nestárnoucí Diane Keaton, tradičně spolehlivý Jeff Goldblum a bourák Harrison Ford ve své zřejmě nejlepší roli od dob Uprchlíka. Hlavně posledně jmenovaný představuje v tandemu s vitální Rachel tu hlavní hybnou sílu, která činí tuhle skvělou komedii s lehce provařeným příběhem natolik energickou, živelnou, veskrze upřímnou a generačně více než vstřícnou. A navíc s humorem, který nejen svou inteligencí hravě strčí do kapsy i celou tvorbu Jimma Carreyho (a to mám toho kluka fakt rád).. Jenom ten scénář je trochu moc hrr, delší stopáž by byla tentokráte určitě správnou volbou - už kvůli tomu, že by divák mohl strávit další cenné minuty v přítomnosti toho krásného, laskavého úsměvu (vy víte o kom mluvím)..

Dodatečné informace

Původní název:
Morning Glory (více)
  • Velká Británie Hezké vstávání
  • Velká Británie Morning Glory
  • Velká Británie Krásne vstávanie
Premiéra v ČR:
24. 2. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
60,04 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hezké vstávání je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch