Cell

43%
Cell

Civilizace sklouzla po krvavé stopě do dalšího období temna, což možná někoho nepřekvapí, ale stalo se to takovou rychlostí, jakou nepředvídali ani největší škarohlídi mezi futurology. Bylo 1. října, Bůh dlel na nebesích, burza prosperovala a většina letadel létala načas. Za čtrnáct dní však nebe opět patřilo ptákům a burza se stala vzpomínkou. Příčinou zkázy je jakýsi jev, kterému se začne říkat Puls, a ten se šíří mobilním telefonem. Několik zoufalců, kteří přežili, se najednou ocitne v černočerném civilizačním temnu, plného násilí a chaosu. Kdekdo má mobil. A kdo ho nemá? Nový strhující román Stephena Kinga nejenže pokládá zásadní otázku: „A teď už mě slyšíte?" Rovněž na ni brutálně odpovídá.




Recenze: Cell

Kinobox.cz
30%

Z Cell klidně mohl být hit. Cusack je pořád ohromný sympaťák a Jackson jistota, která (pokud nemá extrémně slabý den) ustojí jakoukoli postavu. Jenže k čemu je solidní obsazení a ucházející scénář, když to filmařsky vůbec nefunguje?


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
5
Postapokalyptických snímků není nikdy dost a tak tu máme další. Stephen King, podle kterého to bylo natočeno, se tentokrát zaměřil na současné zvyklosti lidí. Když se sami porozhlídneme, uvidíme, jak spousta z nás telefonuje nebo poslouchá MP3. A v tom je jádro pudla. Ze sluchátek se ozve nějaký tón, po kterém okamžitě všichni začnou šílet. Prostě se najednou změní v něco jako zombie a začne masakr. Takový začátek příběhu má v daném žánru docela drive, ale to je na celém filmu asi tak všechno. Klasicky následuje cesta lidí kterých se to nedotklo odněkud někam a děj sleduje jejich počínání. Jenomže ono se po celou dobu nijak zvlášť nic dramatického neděje. Jen ponuré tlachání o tom co, kde a jak a to je v podstatě všechno. Speciální efekty tu vytvořené jsou při jejich dnešní vysoké laťce naprosto katastrofální. Jakoby to dělali lidi od Asylumu či co. Děj jako takový už jednodušší snad být ani nemohl. Tradice nepovedených Kingových zfilmovaných příběhů tedy i nadále pokračuje.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Četl jsem knihu a na film se dost těšil, jenže development hell a změny režiséra nakonec vedly k téměř totálnímu fiasku. Filmu se nedá upřít slušný začátek a expozice je celkem slušná, pak se to ale rozbředne do jakéhosi cosi, co zaujme až posledním finálním záběrem a to je prostě málo. Ani herci nedokážou utáhnout tenhle film, který uvidíte nejspíš jen po půlnoci na nějakém malém kanále.
avenis
avenis
8 151 bodů
5
Kdyby mělo filmové zpracování odpovídat knižní předloze, musel by to být seriál. Proti své zásadě - napřed vidět, potom číst- jsem vyslechla audioknihu a vzápětí shlédla film. Kniha má velmi dobře vystavěný příběh, je tam poměrně dost barvitě popsaných postav, "porouchaní" lidé prodělávají vývoj a je to opravdu poutavé čtení (či poslech). Do filmu se vešel jen zlomek a je to škoda. Přestože je tam spousta přesných detailů z knihy, výsledek je prostě hrozně chudý. A samotný závěr ... divím se, že si King neprosadil původní otevřený konec, jak jej napsal v knize. Clay ve snaze restartovat synův mozek vytočí 911 a přiloží mu telefon k uchu... (29.10.2020)

Dodatečné informace

Původní název:
Cell (více)
  • USA Cell
  • USA Mobil
  • USA Puls
Země původu:
USA
Tržby:
1,13 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění