Blu-ray drobky #4: Mimozemský románek pro teenagery a Jack bojující s děsivými obry

Blu-ray drobky #4: Mimozemský románek pro teenagery a Jack bojující s děsivými obry
blu-ray-drobky-4-mimozemsky-romanek-pro-teenagery-a-jack-bojujici-s-desivymi-obry
Hostitel: Fanynky fenoménu Twilight dostaly další biják, jehož plakát si mohou pověsit doma nad postel. Hostitel je natočen podle nejnovější knihy jejich oblíbené autorky Stephenie Meyer (Twilight sága) a znovu hraje roli "trojúhelníková" láska. Zajímavé je, že zápletka odkazuje na klasickou sci-fi Invaze zlodějů těl. Režie/scénáře se navíc ujal v žánru více než schopný Andrew Niccol (Gattaca / 1997, Vyměřený čas / 2011), což dávalo naději na solidní podívanou. Výsledek je bohužel podobně nemastný/neslaný, jako jeho upíro/vlkodlačí bráška.
Hostitel je zkrátka film, který je vám buď šit svým love-tématem na míru, nebo budete většinu času trpět. Sami si určete, do kterého tábora patříte.
Technicky je Blu-ray parádní. Pouštní scenérie, skály, moderní budovy, triky, to vše vypadá naprosto famózně. Ani zvuk nezaostává, takže nebýt slabé bonusové výbavy (na disku jsou jen čtyři vystřižené scény s cz titulky), nebylo by proč váhat. Otázkou dne tedy zůstává - je tohle téma váš šálek čaje? Pokud ano, máte o nákupu jasno. Jinak udělejte velký oblouk.
Hostitel, Obraz: 1080p, 2,40:1, Zvuk: DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky, Běžná cena s DPH: 499 Kč, Hodnocení disku: 50%
blu-ray-drobky-4-mimozemsky-romanek-pro-teenagery-a-jack-bojujici-s-desivymi-obry-1
Jack a Obři: Tenhle film to v našich končinách měl předem prohrané. Vychází totiž z anglosaské pohádky, která je ve Státech ohromně populární, ale u nás o ní "maximálně víme". To je první problém. Druhý je, že film funguje v rámci fragmentů, ale nedrží jako celek. Chybí mi vnitřní logika, neustále se mění jeho tempo, mezi hrdiny je nulová chemie a díky tomu je ve výsledku jedno, že jsou akční pasáže zručně natočené, triky správně velkolepé a nechybí tomu čas od času sympatický nadhled.
Přesto nejde o úplnou ztrátu času, protože je film v mnoha ohledech poctivou fantasy, jen jí zkrátka chybí srdce. Pokud tedy budete naladěni na hodně pozitivní vlnu, možná se nakonec pobavíte. Tedy... pokud se přenesete přes to, že hlavní hrdina je hrozně nesympatický. Naštěstí mu záda hlídá megasympaťák Ewan McGregor, což mnohé zachraňuje.
Vizuálně je radost se na Jacka a obry dívat (i když 3D jsem zaznamenal možná tak 2x) a osobně doporučuji vyhnout se českému dabingu, který filmu dle mého dost ubližuje. Bonusově se můžete podívat na cirka půl hodinku o natáčení, osm minut vystřižených scén a kratičký (a nejvděčnější) gag reel. Vše s cz titulky. Žádná sláva, komu se ale film líbil, ten to málo ocení.
Jack a obři, Obraz: 1080p 2,40:1, Zvuk: DTS-HD Master 5.1 anglicky, DD 5.1 česky, Běžná cena s DPH: 2D verze - 599 Kč, 2D + 3D verze - 699 Kč, Hodnocení disku: 70%
Oba Blu-ray filmy koupíte s internetovou slevou na e-shopu www.filmarena.cz. Za zapůjčení disku k recenzi obchodu děkujeme.