Blu-ray: Konečná - Arnold Schwarzenegger nastolí pořádek u vás doma (recenze)

Blu-ray: Konečná - Arnold Schwarzenegger nastolí pořádek u vás doma (recenze)
Arnold Schwarzenegger
Tam by se mohlo příběhu šerifa, který musí zabránit drogovému baronovi v průjezdu pohraničním městem, dařit o poznání lépe. A možná i podle téhle logiky se studio vytasilo s nečekaně nadupaným diskem.
Ale ještě chvíli k filmu. Konečná je naprosto klasická žánrovka podle šablony s patřičným množstvím humorných a akčních vsuvek. Ani jedno není originální (a takový Johnny Knoxville je vyloženě na odstřel), ale většinu času to nad očekávání dobře funguje a co je nejdůležitější, tempo filmu nikdy neuvadá. Jakmile se záporák rozjede vstříc městečku, začne film šlapat a vydrží mu to do finále.
A to nejdůležitější – slavný Terminátor na to pořád má. Logicky mu přibylo vrásek, pořád je to ale ten charismatický Rakušan, který jednou dobře lámavou hláškou dokáže ovládnout scénu. Radost pohledět.
Konečná je povedený návrat na plátna, bohužel bez patřičné finanční odezvy. Všichni fanoušci by proto měli snímek podpořit nákupem Blu-ray. A distributor nám tuhle volbu značně ulehčil. V prvé řadě výborným dabingem a vysokou kvalitou přepisu filmu, ale i bohatým množstvím bonusů, která vás provedou celým natáčením (snímek vznikal ve skutečně postaveném městečku), nabídne vystřižené a rozšířené záběry a to vše s cz titulky.
blu-ray-konecna-arnold-schwarzenegger-nastoli-poradek-u-vas-doma-recenze
Konečná je jasná koupě pro všechny fanoušky Arnolda. Tady se zkrátka nemáte na co vymlouvat. Film? Dobrý. Bonusy? Dobrý. Celková prezentace? Výborná! Jen ten STEELBOOK k dokonalosti chybí. Kdo nicméně nespěchá, ten by se ho ještě letos měl díky Filmareně (stejně jako Expendables) dočkat.
Hodnocení disku: 80%
Obraz: 1080p 2.35:1, Zvuk: DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky, Běžná cena s DPH: 499 Kč
Blu-ray film Konečná koupíte s internetovou slevou na e-shopu www.filmarena.cz. Za zapůjčení disku k recenzi obchodu děkujeme.