Proč mizí filmy a seriály z Netflixu? Chyba může být ve vašem nastavení

Proč mizí filmy a seriály z Netflixu? Chyba může být ve vašem nastavení
Netflix | Netflix
Co se s tím dá udělat a jak se opět dostat k obsahu, který byste si přáli na Netflixu mít, vám poradí náš článek.
1) Proč nevidím na Netflixu film?
2) Jak získat zpět kompletní nabídku Netflixu
3) Jak změnit lokalitu na Netflixu

Proč nevidím na Netflixu film?

V roce 2019 přešel Netflix na českou verzi, která předplatitelům nabízí pořady s českou podporou, buďto formou titulků nebo dabingu. Novinky určené pro naši destinaci jsou tak nyní automaticky dostupné již s touto podporou, nebo pro ně dodatečně vzniká. Databáze Netflixu je ale mnohonásobně větší. V případě, že máte ve svém nastavení vybraný jako výchozí jazyk češtinu, mnohé tituly ani při vyhledávání konkrétního jména nenajdete, protože zmíněnou českou podporu nemají. Z nabídky pro vás zkrátka vypadnou, což je samozřejmě ohromná škoda.

Jak získat zpět kompletní nabídku Netflixu

Dostat se ke kompletní nabídce však lze úplně snadno, stačí si v nastavení jazyku jednoduše přepnout na angličtinu. Pokud chcete mít k dispozici obě varianty, je možné si vytvořit více účtů, na nichž si můžete nastavit různé jazyky, které ovládáte a obsah, jaký můžete sledovat, se vám automaticky rozšíří.

Jak změnit lokalitu na Netflixu

Pokud si nejste s nastavením Netflixu jistí, připravili jsme i konkrétní návod, kde si můžete své nastavení zkontrolovat a upravit podle vašich požadavků:
a) Po spuštění Netflixu (a pokud máte vytvořeno více profilů), se vás vždy služba zeptá, kdo ho bude sledovat. Vyberete si a můžete do nabídky.
Netflix
Netflix nastavení | Netflix
b) Tyto své profily ale můžete i upravovat, a to i v případě, že máte jen jeden. Což učiníte v nabídce Spravovat profily (Manage Profiles). V editaci daného profilu (Edit Profile) zvolíte jazyk, který má být jako výchozí. Kdo má děti, může si zde nastavit i věkové omezení pro zobrazované pořady. Vše náležitě uložíte a vrátíte se do hlavní nabídky.
Netflix
Netflix nastavení | Netflix
c) Zde je kromě tlačítka Spravovat profily (Manage Profiles) i velké tlačítko plus (Add Profile) pro přidání nového profilu. Zvolíte si název, zmáčknete tlačítko Pokračovat (Continue) a objeví se vám editace profilu.
Netflix
Netflix nastavení | Netflix
d) Zde si vyberete z nabídky jazyků i dalších upřesnění pro daný profil a vše náležitě uložíte. Pokud vám vybrané volby začnou časem vadit, můžete si je samozřejmě kdykoli změnit a určovat si, jaké pořady vám bude Netflix nabízet.
Netflix
Netflix nastavení | Netflix
Na závěr je ale třeba také zmínit, že Netflix svůj obsah průběžně mění a na určité pořady má časově omezenou licenci. Pokud si tedy vše nastavíte podle vašich představ a požadovaný pořad stále v nabídce nevidíte, je možné, že Netflixu vypršela práva a daný snímek či seriál již svým předplatitelům nabízet nemůže. Pomoci vám pak může karta konkrétního filmu u nás na Kinoboxu, najdete na ní seznam VOD služeb, kde je titul dostupný.
Podívejte se také na žebříček nejlepších filmů, které jsou dostupné na Netflixu.
Zdroj: Netflix