První reakce na Ant-Mana: Hmyzí Star Wars útočí a fáze pět má prý slušný začátek

První reakce na Ant-Mana: Hmyzí Star Wars útočí a fáze pět má prý slušný začátek
Ant-Man a Wasp: Quantumania
Quantumania je třetím dobrodružstvím mravenčího muže (prvními jsou Ant-Man z roku 2015 a Ant-Man a Wasp z roku 2018), v hlavní roli se opět představí Paul Rudd. Po boku mu věrně stojí Evangeline Lilly (Wasp), Michelle Pfeiffer (Janet Van Dyne), Michael Douglas (Hank Pym) a Kathryn Newton (Cassie Lang). Tentokrát budou muset změřit síly s Jonathanem Majorsem v roli zlosyna jménem Kang the Conqueror, jedním z legendárních padouchů komiksové předlohy.
Čtvrtou fázi MCU zakončil loni Black Panther: Wakanda nechť žije a všichni milovníci Marvelu hledí k začátku té nové s nadějí. A podle dosud publikovaných reakcí to vypadá, že Marvel začal správně. Samozřejmě úplně všechny ohlasy nejsou pozitivní, ale dá se říci, že většina z nich označuje třetího Ant-Mana za slušný příslib do budoucnosti.
Například Erik Davis z Fandago popsal snímek jako psychedelickou horskou dráhu plnou děsivých i zábavných podivností. Vychvaluje postavu Kanga a celý snímek prý působí jako průsečík Star Wars a MCU v té nejpodivnější a nejnápaditější podobě.
Jazz Tangcay z Variety se nechala slyšet, že snímek je kreativní, energický a plný skvělých akčních sekvencí. Chválí zdařilé efekty a výkon Jonathana Majorse. Ostatně jméno tohoto herce nechybí snad v žádném hodnocení. Stránky Geek Vibes Nation napsaly, že Thanos byl pouhým předkrmem. Skutečným hlavním chodem je až Kang, jenž snímku dominuje. Nora Dominick z Buzzfeedu o Majorsově výkonu napsala, že je přesvědčivý, špičkový a mrazivý zároveň. Veškeré Kangovy stránky prý dokáže vyjádřit doslova jediným pohledem. MCU to s jeho obsazením vyhrálo.
V podobném duchu se vyjádřil i Steven Weintraub z Collideru: „Silný začátek fáze pět. Už chápu, proč právě název Quantumania. Jonathan Majors je jako Kang vynikající. Nemohu se dočkat, kam nás všechny události dovedou.“
Abychom ale pouze nechválili, můžeme se podívat na názory dalších dvou novinářů, kteří nejsou z Ant-Mana unesení tolik jako jejich kolegové. Sean Keane z CNET například uvedl, že se toho ve snímku děje až příliš, tím pádem máte problém se na události emočně napojit. Kang je charismatický a vizuálně úžasný, ale hrozba, již představuje, je moc abstraktní.
Ani Mike Ryan z Uproxxu Kanga nepřechválil. Herec prý svůj part zahrál skvěle a studio jeho obsazením neudělalo chybu, ale není přesvědčený o nové taktice studia, které chce zlehčit Thanose a ukázat, že je tu ještě někdo horší. Podle něj je Kang ve snímku zábavný, ale nevěří v jeho sílu v dalších plánovaných projektech.
Nejčastěji jsou s Ant-Manem 3 každopádně spojovány Star Wars. Marvel si podle některých hlasů natočil vlastní verzi Hvězdných válek, což pochopíme, až snímek uvidíme v kině. Za všechny (vedle v úvodu vybraného tweetu) alespoň názor Germaina Lussiera z Gizmoda: „Ant-Man a Wasp: Quantumania je nejlepším Star Wars filmem od roku 2018. Je to úžasné sci-fi dobrodružství, jež představuje zcela nový svět. Jeho výstavba může někomu připadat až moc nemarvelovská, ale film má humor, srdce, Kang totálně vládne a Michelle Pfeiffer si ho ukradla pro sebe.“
Ant-Man by tedy neměl být pro milovníky MCU zklamáním. Jen ještě jedna zmínka na konec. V titulcích jsou dvě bonusové scény, tak je nepropásněte, prý jsou skvělé!

Kinolog: Langmajer poprcává na Ostrově déle než Šest dní a sedm nocí

Česká romantická komedie Ostrov plní své poslání díky tomu, že je dokonale odříznutá od současné české reality. To předchozí filmy Rudolfa Havlíka měly s realitou celkem problém.