O roli v bondovce přišel slavný herec kvůli prohýřené noci. Koho ze selhání viní?

O roli v bondovce přišel slavný herec kvůli prohýřené noci. Koho ze selhání viní?
Mark Strong | Columbia TriStar
Herce Marka Stronga známe například ze špionážní komedie Kingsman: Tajná služba a aktuálně jej můžeme vidět na Disney+ ve chválené novince Cruella. Jeho ostré rysy jej vždy předurčovaly ke spíše záporným úlohám, což mohl zužitkovat v devadesátých letech, kdy se účastnil konkurzu na záporáka v chystané bondovce s Piercem Brosnanem. Slavil ovšem poněkud předčasně a vysněnou práci mu z náručí vytrhla nevyzpytatelná kocovina.
"Naučil jsem se veškerý text a na oslavu jsem se šel napít. A byl jsem namol. Přehnal jsem to a druhý den jsem měl šílenou kocovinu," vzpomínal Strong v show There's Something About Movies. Navzdory bídnému fyzickému stavu ovšem na konkurz vyrazil a tváří v tvář osmičlenné komisi jej čekala 'příšerná zkušenost'. "Začal jsem, ale pak jsem úplně zapomněl text, nemohl jsem si jej vybavit a on se tak nějak rozpadl. Potil jsem se, byla to příšerná zkušenost - ale opravdu jsem se z ní poučil."
Taron Egerton, Colin Firth, Sophie Cookson, Mark Strong
Mark Strong - Kingsman: Tajná služba
Zajímavé ovšem je, že tím kamarádem, s nímž Strong vytáhl na flám a přebral, nebyl nikdo jiný než Daniel Craig, nynější představitel Jamese Bonda. "Ironií bylo, že tím chlápkem byl Daniel Craig. Takže viním jeho!," uzavřel s úsměvem Strong.