Vikingové opět na scéně. Tentokrát však nemíří na televizní obrazovky

Vikingové opět na scéně. Tentokrát však nemíří na televizní obrazovky
Assassin's Creed: Odyssey (2018) | Ubisoft
Assassin's Creed je jednou z nejoblíbenějších herní sérií světa. Možná za to můžeme poděkovat originální zápletce, důvtipným charakterům a nebo chytlavým historickým podtextům. Důvodů bychom našli jistě mnohem víc a není se čemu divit, že tak populární série (nejen mezi teenagery) jen tak brzy neskončí. Již nyní se můžeme těšit na další pokračování této pecky a její historické zasazení opět nepostrádá originalitu. Ubisoft se umí trefit do černého - i když v tomto případě spíše do bílého. Z rozpáleného jihu, horkých písků a období Kleopatry se přesouváme o několik stovek let dopředu. Tentokrát na daleký sever až do zasněžené tajemné říše dávných Vikingů.
vikingove-opet-na-scene-tentokrat-vsak-nemiri-na-televizni-obrazovky-13
Assassin's Creed: Origins (2017) | Ubisoft
Dlouho nám bylo utajeno, jaký ponese tento další assassinský kousek titul. Fanoušci tipovali, že se bude jmenovat Assassin's Creed: Ragnarok. Na internet totiž unikl fakeový herní screenshot, který nesl právě tento název. Brzy se ale přišlo na jeho původ, a tak fanoušci hledali dál. Nakonec se přeci jen trefili a díl ponese originální název Assassin's Creed: Vikings, což je podle některých nejlépe zapamatovatelný titul, jaký Ubisoft mohl zvolit.
vikingove-opet-na-scene-tentokrat-vsak-nemiri-na-televizni-obrazovky-21
Assassin's Creed: Odyssey (2018) | Ubisoft
Co můžeme od tohoto dílu očekávat? Vývojáři nám již prozradili jméno hlavní postavy. Tentokrát nás čeká protagonista mužského pohlaví, Ragnar Lodbrok. Ano, čtete správně. Je to stejné jméno charakteru z proslulého seriálu Vikingové (2013), kterého ztvárnil australský herec Travis Fimmel. Je potvrzeno, že se tímto charakterem Ubisoft inspiroval úmyslně. Uvidíme tedy, jak to bude ve skutečnosti horké. Nebo je lepší říci... ledové?
V Assassin's Creed: Vikingové budeme prozkoumávat nejen severské státy jako Dánsko, Norsko, Švédsko a Finsko, ale také pobřeží Velké Británie. Dá se tedy nejen podle prvních ukázek předpokládat, že nasedneme na vikingské dlouhé lodě, známé též jako Drakkar, a zkusíme si, jaké to je být tím správným dobyvatelem. Je nám přislíbena bohatá mapa s velkým výběrem zajímavých lokalit, které bude radost prozkoumávat.
vikingove-opet-na-scene-tentokrat-vsak-nemiri-na-televizni-obrazovky-20
Assassin's Creed: Odyssey (2018) | Ubisoft
V neposlední řadě se prý tento díl nebude lišit od svých předchůdců v další věci. Konkrétně mám na mysli možnost výběru z mnoha vedlejších úkolů, které bude radost plnit a získávat tak pro svůj charakter nějaké ty nové materiály k výrobě zajímavých zbraní, věci k prodeji a hlavně zkušenosti.
Co všechno nám tedy tento divoký sever nabídne? Bude to pecka, nebo zklamání? Brzy se snad dozvíme. Hra by se měla dostat na trh už během příštího roku, tak se velmi těšíme.