Zahraje si Nicolas Cage nového Spider-Mana? Chystá se seriál o jeho milované postavě

Zahraje si Nicolas Cage nového Spider-Mana? Chystá se seriál o jeho milované postavě
To se mi snad zdá | Aerofilms
Cage se chopil dabérské role Spider-Mana Noir v úspěšném animovaném filmu Spider-Man: Paralelní světy a i když se v loňském pokračování s názvem Napříč paralelními světy neobjevil, fanoušci nepřestali doufat, že se k černobílé figuře ještě vrátí.
Nicolas Cage
Nicolas Cage

Herec, Producent

S informací přišel webový magazín The Ankler, který rozšířil už dříve zveřejněné zprávy serveru Variety. Věc se má následovně: Amazon má v plánu vyrobit vlastní hraný seriál zaměřený na postavu Spider-Mana Noir. Hlavním hrdinou tedy nebude Peter Parker, nýbrž starší a životem ošlehanější hrdina potírající zločin v New Yorku 30. let minulého století.
Spider-Man: Paralelní světy
Spider-Man: Paralelní světy | Sony
Vedle seriálu o černobílém pavoučím muži Amazon chystá i sérii s názvem Silk: Spider Society, jež se zase bude točit okolo superhrdinky Silk, rovněž oplývající spider-manovskými schopnosti v důsledku kousnutí pavoukem. Kolem showrunnerky Angely Kang a jejího týmu scenáristů však bylo v posledních týdnech rušno a zřejmě kvůli neúspěchu Madam Web dojde radikálním změnám. Seriál totiž měl původně cílit na ženské publikum, nyní se však zdá, že se tvůrci budou muset zaměřit i na potenciální mužské diváky.
Vraťme se však ke Spider-Manovi Noir. Na jeho vzniku by se měl podílet hlavně scenárista Oren Uziel, podepsaný třeba pod filmy 22 Jump Street a Ztracené město. A angažování Nicolase Cage se vyloženě nabízí. Herec před časem prohlásil, že by pomalu chtěl přestat hrát ve filmech, ovšem seriálové tvorbě, které se dosud zcela vyhýbal, se prý nebrání.
Spider-Man: Paralelní světy
Spider-Man: Paralelní světy | Sony
V rozhovoru pro ScreenRant zkraje letošního roku navíc připomněl, že postavu noirového Spider-Mana zbožňuje a že by byl velmi rád, kdyby mu Sony (které na postavu vlastní práva) nějaký projekt nabídlo. Ačkoli tedy Cageovi nikdo nezavolal ohledně účasti v dalších dvou Spider-Manových animovaných dobrodružstvích, tak se zdá, že okolnosti už nemohou hrát hercově návratu do role pavoučího detektiva více do karet.
Na definitivní potvrzení tohoto obsazení i další detaily okolo projektu si však ještě musíme počkat. Zatím se aspoň podívejte na náš žebříček nejlepších komiksových seriálů.
Zdroje: Variety, The Ankler, ScreenRant