Proč David Beckham po nocích uklízí? Netflix uvede minisérii o slavném fotbalistovi

Proč David Beckham po nocích uklízí? Netflix uvede minisérii o slavném fotbalistovi
Beckham | Netflix
Beckham
Beckham
85%
Čtyřdílnou sportovní sérii Beckham režíroval oscarový dokumentarista Fisher Stevens (Zátoka), vznik produkčně zaštítil John Battsek, jehož Pátrání po Sugar Manovi rovněž obdrželo Oscara. Tvůrci sledují Beckhamův život od dětských let ve východním Londýně až na vrchol jeho fotbalové kariéry. Režisér natáčel s Davidem Beckhamem, jeho rodinou, přáteli i kolegy ze sportovní branže. Fotbalista autorům zpřístupnil svůj bohatý osobní archiv.
Beckham: trailer | Netflix
Kromě více či méně známých epizod ze světa vrcholového fotbalu se Beckham Stevensovi svěřil s tím, že trpí obsedantně kompulzivní poruchou (OCD) vyvolávající úzkosti, kvůli níž musí například ve strachu z bakterií po nocích uklízet, což mu ztrpčuje život. Dalším projevem vycházejícím ze stejného typu úzkosti je manické umývání rukou, které například vyobrazil režisér Martin Scorsese v dramatu Letec zaměřeném na leteckého konstruktéra, filmového producenta a filantropa Howarda Hughese, který OCD trpěl.
OCD provázejí vtíravé, opakující se myšlenky spojené s nějakým případním negativním dopadem. Lidé stižení touto poruchou si například nejsou jistí, zda před odchodem z bytu zhasli nebo vypnuli troubu, načež se musí vrátit. Provází ho i tzv. magical thinking spojené se šťastnými či nešťastnými čísly, barvy nebo rituály, které musí člověk opakovaně provádět, aby se vyhnul nějaké domnělé katastrofě (například prohře v zápasu).
David Beckham je někdejší slavný britský fotbalový záložník, který vyhrál tituly v anglické, španělské, francouzské a americké lize. Známý byl především díky svým přesným centrům a angažmá v Manchersteru United a v britské národní reprezentaci. Se zpěvačkou, modelkou a návrhářkou Victorií Beckham má čtyři děti.
Beckham
Beckham | Netflix
Čtyřdílná docusérie s prozaickým názvem Beckham vstoupí na Netflix 4. října.
Podívejte se na nejlepší sportovní filmy podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.
zdroje: Kinobox, Netflixer, Seznam zprávy