Třetí řada Srdcerváčů bude bez Bena. Zaměří se na psychické zdraví a asexualitu

Třetí řada Srdcerváčů bude bez Bena. Zaměří se na psychické zdraví a asexualitu
Srdcerváči | Netflix
Srdcerváči
Srdcerváči
81%
První sezóna Srdcerváčů se zabývala láskami skupiny studujících střední školy se zaměřením na LGBTQ+ tematiku. Charlie zjistí, že sedí vedle Nicka, který se mu líbí. Jenže si není jistý tím, jestli jeho spolužák cítí totéž. Nick navíc patří mezi nejpopulárnější kluky ve škole a hraje ragby, takže je pravým opakem introvertního Charlieho. Ovšem jejich přátelství se začíná měnit v něco hlubšího. Po sérii skrývaných tajemství a různých nedorozumění oba víc prozkoumali své identity. Na závěr první řady se Nick svěřil své matce, že je bisexuální, a Charliemu se dostalo potvrzení, že jeho láska není jednostranná.
Ve druhé řadě, kterou Netflix přinesl letos v srpnu, se oba chlapci těšili ze svého nového vztahu a prozkoumávali takzvanou fázi líbánek. Nicka čekalo „vyoutování“ (odhalení sexuální a emoční orientace) před rodinou a přáteli, v čemž ho Charlie bezmezně podporoval. Nick ovšem zjistil, že přiznat se k bisexualitě není tak snadné, jak si zprvu myslel. Oba vyhlíželi školní výlet do Paříze s tím, že je čeká nezapomenutelný letní zážitek.
Srdcerváči
Srdcerváči | Netflix
Ve třetí sezóně se prý můžeme těšit na opětovné shledání s oblíbenými postavami, jako je Charlie (Joe Locke), Nick (Kit Connor), Elle (Yasmin Finney), Tao (William Gao), Isaac (Tobie Donovan), Tara (Corinna Brown), Dary (Kizzy Edgell) a řadou dalších. Netflix však oznámil, že Sebastian Croft, který ztvárnil Bena, se v ní neobjeví. Souvisí to s vývojem příběhu na konci druhé sezóny, kdy Charlie řešil určité problémy a Ben mu odhalil svůj plán opustit truhamskou střední a v příštím školním roce studovat jinde.
O co přesně ve třetí řadě půjde, to je zatím stále tajné. Nicméně protože Netflix adaptuje komiksy Alice Oseman, Collider se snažil o odhad toho, co nás příště čeká. Příští sezóna by měla vycházet ze čtvrtého čísla Srdcerváčů, o nichž bylo zatím oficiálně publikováno následující: „Charlie si nemyslel, že by ho Nick mohl rovněž milovat, ale nyní tvoří oficiální pár. Charlie začíná cítit, že je připravený vyznat se Nickovi. Nick cítí totéž, ale má toho hodně – musí říct tátovi o své orientaci a řeší i to, že se Charlie potýká s poruchou příjmu potravy. Jak se léto přehoupne v podzim a začne nový školní rok, Charlie a Nick se musí začít učit hodně o tom, co to znamená někoho milovat.“
Třetí řada by se navíc mohla věnovat psychickému zdraví, konkrétně tedy Charlieho boji s poruchou příjmu potravy, což jsme o něm zjistili během cesty do Paříže. Charlie se zřejmě bude potýkat i s důsledky konání jeho sice milujících, ale někdy přespříliš starostlivých rodičů, kteří dělají vše pro to, aby ho podpořili. A Nick se bude učit, jak tady být pro Charlieho, aniž by ho zahlcoval, zkrátka bude se snažit respektovat určité hranice.
Srdcerváči
Srdcerváči | Netflix
Tao a Elle budou prožívat svůj začínající vztah. Elle se navíc stále více oddává své narůstající vášni pro umění, což souvisí s výběrem školy. Darcy a Tara budou stejně jako Charlie a Nick prozkoumávat hlubiny jejich partnerství, ovšem s ohledem na problematické rodinné zázemí Darcy. Isaac možná prozradí víc o své asexualitě, což je téma, které načala druhá řada seriálu. A rozvíjet by se měl rovněž vztah učitelů Ajayiho a Farouka, jak naznačil konec předcházející řady.
Srdcerváči jsou volnou adaptací grafických románů a webtoonu Alice Oseman, uznávané autorky, ilustrátorky a scenáristky. Oseman už za svou práci získala řadu cen, její komiks Srdcerváči vychází rovněž v češtině. Seriál zastřešuje režisér Euros Lyn, který se do britského televizního průmyslu zapsal svou prací na Sherlockovi, Pánovi času a Černém zrcadle. Lyn a Oseman jsou zároveň výkonnými producenty.
Kdy bude třetí řada Srdcerváčů k dispozici, není známo. Podívejte se zatím na žebříček nejlepších LGBTQ+ seriálů podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.