Harryho Pottera chtějí Warneři přetočit jako seriál o sedmi řadách

Harryho Pottera chtějí Warneři přetočit jako seriál o sedmi řadách
Harry Potter a Kámen mudrců | Warner Bros.
Třetí Fantastická zvířata s podtitulem Brumbálova tajemství si loni nevedla vůbec dobře. Nízké tržby a průměrné kritické ohlasy vzbudily nostalgii po původní potterovské sérii, která vycházela v letech 2001 až 2011. Filmová adaptace díla J. K. Rowling se těšila obrovské popularitě, celkově vydělala 7,7 miliard dolarů a spustila cosplayové šílenství či tematické zábavní atrakce. Harry Potter je jedním z pilířů moderní popkultury a dětští představitelé hlavních rolí Daniel Radcliffe, Emma Watson nebo Rupert Grint se stali světoznámými osobnostmi.
Za poklesem zájmu v kinech může stát přesycení danou látkou, která přitahovala nejvíc pozornosti díky originální filmové franšíze. Noví hrdinové a hrdinky kolem Mloka Scamandera si tolik sympatií nezískali a Zvířatům uškodila i kauza Johnnyho Deppa, jehož v záporné roli Grindelwalda musel nahradit Mads Mikkelsen. V posledních letech se navíc hroutí pověst Rowling kvůli jejím transfobním komentářům na sociálních sítích. Ačkoli se autorky zastala řada celebrit včetně Ralpha Fiennese či Briana Coxe, Rowling čelí ostré kritice ze strany trans komunity a jejích obhájců. V nedávné epizodě podcastu The Witch Trials of J. K. Rowling přiznala, že se bojí o bezpečí sebe i své rodiny. Její produkční společnost Brontë Film and TV se navíc ocitla v krizi a zisky jí za poslední rok klesly o 74 %, jak informoval deník The Independent.
J. K. Rowling
J. K. Rowling | Dave Benett / WireImage
Přesto se jeví stále pravděpodobnější, že Warneři drahocennou značku resetují. Dle webu Bloomberg se výkonný ředitel společnosti David Zaslav a šéf HBO Casey Bloys schází s Rowling a řeší vznik televizní série, která by měla sedm sezón. Každá by adaptovala jednu knihu. Podle zdrojů by projekt zamířil na kabelovku i na stream a představoval by hlavní položku chystané televizní expanze Warnerů. Ti letos hodlají budovat streamovací obsah a rovněž vyvinout novou platformu WBTV, která bude pro uživatele a uživatelky bezplatná.
Finanční ředitel Warner Bros. Discovery Gunnar Wiedenfels v březnu na setkání investorů sliboval rozšiřování kouzelnického světa. A to v reakci na skvělé výsledky čerstvě vydané hry Hogwarts Legacy, jejíž prodej zametl panující pochyby pod stůl. Bradavice nelze podceňovat a možná se dočkáme i adaptace divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě, která se odehrává 19 let po Relikviích smrti. O její zfilmování projevil zájem režisér Kamene mudrců a Tajemné komnaty Chris Columbus a zřejmě by se tomu nebránil ani Zaslav. S návratem by ale podle všeho váhal Daniel Radcliffe, jenž si v posledních letech vybírá role, jimiž chce setřást Harryho stín.
harry-potter-co-se-stalo-se-znamymi-postavami-popularni-serie-po-konci-posledniho-dilu
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) | Warner Bros.
Pokud dojde na seriálový reboot, můžeme samozřejmě počítat s novým obsazením. Herečtí nováčci i tvůrci to budou mít vzhledem k popularitě filmů těžké, ale knihám nemusí nutně prokazovat medvědí službu. Seriálový formát naopak dovolí lépe prozkoumat kouzelnický svět, který Rowling v knihách rozvedla lépe než přímočaré filmové adaptace. A pokud chtějí Warneři položit základy rozsáhlého tematického vesmíru, televizní Harry Potter by dával smysl.

Kinolog: 70 procent porna je trestný čin. „Lze zakázat PornHub?“ ptá se dokument Netflixu
Ostatní2. 4. 2023
Kinolog: 70 procent porna je trestný čin. „Lze zakázat PornHub?“ ptá se dokument Netflixu