„Bartošová zůstala nepochopena,“ tvrdí režisér seriálu Iveta. Chystá projekt o další hudební hvězdě?

„Bartošová zůstala nepochopena,“ tvrdí režisér seriálu Iveta. Chystá projekt o další hudební hvězdě?
Iveta - 3. série | Voyo
Třetí série Ivety pojednává o posledních letech života populární zpěvačky, kdy se její hudební kariéra ocitla v troskách a ona musela bojovat nejen s psychickými problémy, ale také s všudypřítomným bulvárem. A zatímco v minulých sériích byli hlavními muži jejího života Petr Sepeši a Ladislav Štaidl, ve třetí sezóně je podle režiséra jejím středobodem syn Artur. V rozhovoru pak přiznal, co pro něj osoba Ivety Bartošové osobně znamená a že si přál, aby ji lidé prostřednictvím nové série i celého seriálu o něco více pochopili.
Iveta
Iveta
  • Voyo
66%
„Ona se s námi rozloučila jako člověk, který byl hvězdou bulváru. Přitom se tady bavíme o supertalentované osobě, která měla nevídaný talent. Zároveň to byl ale člověk, který dle mého zůstal částečně nepochopen. A to je to, co se tahle série snaží nějakým způsobem narovnat,“ vysvětluje Samir jeden ze svých hlavních tvůrčích záměrů. Dodává pak, že rozhodně nechtěl Bartošové postavit hudební pomník, ale spíš upozornit na to, čím vším si ve svém životě musela projít a jaké vlivy stály za tím, že se ho rozhodla ukončit. 
Upozorňuje navíc, že do tohoto soukolí patřila i široká veřejnost, která tenkrát četla bulvární články a zpěvaččině vnitřnímu utrpení nevěnovala pozornost. Sám pak přiznává, že i on mezi tuto skupinu nějaký čas patřil, než si uvědomil, co všechno je na tom špatně. „Až lidé uvidí třetí sérii, tak pochopí, že je i o nich, je o nás všech,“ vysvětluje.
Co řekl režisér seriálu Iveta Michal Samir o Ivetě Bartošové?
Nemohlo pak samozřejmě nedojít ani na otázku, zda Michal Samir neplánuje seriál či projekt o další známé hudební hvězdě či zda o této možnosti přemýšlel. Sám uznává, že mu to již na mysl přišlo, věnovat se osudu další legendární zpěvačky ale nehodlá. Bral by totiž z osobního hlediska tak, že Ivetu Bartošovou podvedl. „Já bych to z principu odmítl, ať by se jednalo o kohokoliv. Měl bych totiž pocit, že se Ivetě zpronevěřuji. Já to vůbec neberu jako projekt. Příběh této ženy a všechno, co jsme tomu dali, je pro mě tak důležité, že to beru trošku jinak, možná až moc vážně,“ vysvětluje.
Osud další pěvecké legendy tak od Samira zřejmě očekávat nelze, sám ovšem přiznává, že už rešeršuje projekt o jiné osobnosti. Nechtěl ovšem logicky prozradit, o koho se jedná. Co dalšího Samir prozradil? V rozhovoru mluvil o tom, jak probíhaly přípravy na třetí sérii, jaký má vztah s Ivetiným synem Arturem či jak probíhalo obsazování rolí Josefa Rychtáře či Zdeňka Macury. Celý rozhovor najdete v přiloženém videu.
Díváte se na seriál Iveta? Nezapomeňte ho ohodnotit na Kinoboxu!
Zdroj: Kinobox