Recenze: (Ne)Zadaní - dva filmy za cenu jednoho a ani jeden dobrý

Recenze: (Ne)Zadaní - dva filmy za cenu jednoho a ani jeden dobrý
Začneme tím, že v některých částech světa má tento film takovýto plakát (a název):
recenze-nezadani-dva-filmy-za-cenu-jednoho-a-ani-jeden-dobry-1
Tzn. je to romantický tklivý příběh, u kterého si každá žena popláče.
Zatímco v jiných částech světa má takovýto plakát (a název):
(Ne)zadaní
Tzn. je to vostrá komedie pro chlapáky, pravděpodobně o chlastání a souložení.
U nás je použit ten druhý plakát, ale navíc je na něm přifotošopovaná ještě holka, tvářící se sexy a držící videoherní ovladač:
recenze-nezadani-dva-filmy-za-cenu-jednoho-a-ani-jeden-dobry
Nějaký psycholog může jistě na základě toho zjistit, co si filmoví distributoři myslí o naší zemičce...
Film je o tom, jak se Zac Efron a jeho dva nejlepší kámoši dohodnout, že se už nenechají ovládnout láskou a budou s děvčaty pouze nezávazně píchat. Následně samozřejmě dojde k tomu, že se objeví TA PRAVÁ, ale přestože v ní Efron nalezne zalíbení, nechce si s ní začít nic vážného, protože přece dal slib kámošům. Ovšem netuší, že oba kámoši se také právě zamilovávají po uši...
Takový námět je naprosto oukej a dal by se podle něj určitě natočit vtipný, svěží film, pokud byste měli dobré herce a dobrého režiséra.
Co se týče herců, Zac Efron mě tentokrát příjemně překvapil (zprvu jsem ho ani nepoznal a pořád jsem čekal, kdy už se objeví ten Zac Efron). Má strniště, nemá pomádu, a vypadá trochu jako mladší, méně umělohmotná verze Joshe Duhamela. Co se týče druhých dvou chlapců a všech děvčat, působí bohužel trochu "druhořadě", jako kdyby producenti neměli na slavné mladé komediální herce, tak obsadili tyto jejich kopie, které známe maximálně z vedlejších rolí, ze seriálů a z laciných blbých filmů (například to hlavní děvče - Imogen Pootsová - hrálo nedávno v Need for Speed).
Film napsal a režíroval jistý Tom Gormican, který toho zatím moc nenatočil, a bohužel mu to moc nejde.
Je dost těžké natočit fungující přisprostlou romantickou komedii, která má kromě spermatu a erekcí i skutečné slzy a city. A Tom Gormican na to opravdu nemá. Na papíře by možná jeho vtípky vypadaly ještě snesitelně, ale ve výsledném filmu už některé scény překračují únostnou mez (oběma směry - jak v hulvátskosti, tak v přeslazenosti) a dohromady nedrží už vůbec. Změny mezi polohami "cool klátič" a "raněný zamilovanec" jsou zcela náhodné a většina postav (především ti hoši) následně působí dost nesympaticky.
Asi nejlepší, co můžu o tomhle filmu napsat, je: "Není až tak hrozný, jak jsem se obával".
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE