Recenze: Volání divočiny - Harrison Ford a CGI hafan hrdiny dobrodružné podívané

Recenze: Volání divočiny - Harrison Ford a CGI hafan hrdiny dobrodružné podívané
Volání divočiny | Disney
Tato filmová adaptace se původní knihou inspiruje jen velmi volně. Je v ní méně brutálního dramatu, méně penisů, méně souložení s vlky a méně bílých mužů. Také je v ní více CGI, což byl pro mě úplně největší problém.

Trailer:

Volání divočiny
Hlavní hrdina je totiž ve všech (nebo skoro ve všech) záběrech digitálně animovaný, a i když vypadá většinou perfektně (až na chybějící penis), jeho pohyby nejsou vždycky realistické, dost často mě iritovaly a vytrhávaly mě z atmosféry filmu. Docela by mě zajímalo, co tomu budou říkat neplnoletí diváci, kteří jsou cílovou skupinou filmu (potenciálně brutální scény jsou značně omezeny nebo natočeny tak, aby v nich nebylo moc vidět) a jestli jim to bude vadit.
Harrison Ford
Volání divočiny | 20th Century Fox
Díky CGI ovšem zvířata mohou svými obličeji projevovat lidské emoce, což je občas vtipné (Buck nemá svůj vnitřní hlas jako v knize).
Jinak je film slušným "dobrodružstvím ve starém stylu", s krásnými přírodními scénami, neutuchající hudbou (John Powell, kopírující svůj soundtrack k Jak vycvičit draka) a nejednou akční scénou, která je patřičně dravá i pro dnešní mládež, odkojenou videohrami.
Je zajímavé vidět Harrisona Forda přemístěného do škatulky "dědek nad hrobem", ale jeho role je menší, než by se zdálo z propagačních materiálů - vyskytuje se jen v polovině filmu.
Skoro bych byl radši, kdyby celá tahle podívaná byla kompletně animovaná a více stylizovaná. Animovaný Spirit (s velmi podobnou zápletkou) se mi líbil o poznání víc.
Hodnocení: 60%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE