Tržby v českých kinech: Temný rytíř ovládl víkendový žebříček

Tržby v českých kinech: Temný rytíř ovládl víkendový žebříček
| BontonFilm
Tržby lehce nad 10,8 milionů korun a necelých 80 tisíc platících diváků. To je bilance snímku Temný rytíř povstal (2012) po premiérovém víkendu. Temná vize světa ve velkolepém finále o Batmanovi je sice po víkendu první, netáhla ovšem tak jako před nedávnem premiérová Doba ledová 4: Země v pohybu (2012, první víkend téměř 98 tisíc diváků a tržby necelých 14 milionů korun). Lidé se prostě chtějí především nekomplikovaně bavit.
Doba ledová 4: Země v pohybu
| BontonFilm
Slovíčko nekomplikovaně je tu důležité. Čtvrtá Doba ledová už totiž notně vykrádá sebe samu. Veverčák Scrat to celé jen dokládá. Doba ledová 4 skončila o víkendu druhá, když utržila téměř 3,8 milionů korun. Třetí skončil taktéž animovaný Madagaskar 3 (2012). Do kasičky tvůrců a distributorů přisypal lehce přes milion.
Andrew Garfield
Amazing Spider-Man
Další snímky žebříčku přijali diváci poměrně vlažně. Posuďte sami, čtvrtý The Amazing Spider-Man (2012), který spřádá sítě pouhé tři týdny, utržil 910 tisíc. 5.878 víkendových diváků znamená pro pavoučího muže velmi špatnou reklamu.
Jiří Langmajer, Tereza Kostková
| če
Minulý týden jsme psali, že se komedie Marie Poledňáková Líbáš jako ďábel (2012) na pozici nejúspěšnějšího filmu letošního roku dlouho neohřeje a zchladí ji právě čtvrtá Doba ledová. To se zatím nestalo. Rozdíl je však minimální, Líbáš jako ďábel má náskok necelých 300 diváků. O víkendu ovšem komedii shlédly pouhé 4.348 diváků. Ti v pokladnách kin nechali 550.869 korun. Dominanci Marie Poledňákové tedy již brzy pokoří rozpustilá animovaná zvířátka z Doby ledové.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.