Tržby: Hugh Jackman vyboxoval vítězství

Tržby: Hugh Jackman vyboxoval vítězství
Ocelová pěst | Walt Disney Studios
Hugh Jackman
Ocelová pěst | Walt Disney Studios
Režisér Shaw Levy nepřekvapil. Autor řady průměrných pecek s lákavým základem (jen si vemte Noc v muzeu, kolik z toho šlo vytřískat a jak nenápaditě to dopadlo) tentokrát dostal budoucnost, ve které boxery vystřídali roboti. A dopadlo to „levyovsky“, to znamená průměrně. Pravda, oproti jiným jeho filmům má Ocelová pěst o kousek lepší recenze. Ale opravdu o jen kousek. Díky robotímu základu ale i to stačilo na první příčku a solidních 27 milionů za první víkend. Trvalka z toho nebude, ale celosvětově se Ocelová pěst v pohodě zaplatí.
Jeffrey Wright, George Clooney, Jennifer Ehle
The Ides of March
Politická novinka George Clooneyho (režie + jedna z hlavních rolí) The Ides of March si sice odnesla nadšené recenze, stačilo to ovšem jen na deset milionů za první víkend. Je pravdou, že oproti Ocelové pěsti měl Clooney k dispozici o 1241 sálů méně. Clooneyho režijní počiny navíc nikdy komerčně (i přes své nepochybné kvality) netáhly, takže žádné překvapení se vlastně nekoná. Tím novinky pro tento týden v TOP10 končí. Dále už jen hity minulých týdnů.
Rachel Weisz, Daniel Craig
Dream House
Na trojku se propadl slušně vydělávající Můj přítel delfín (aktuálně má na kontě 49 milionů). Pittovo sportovní drama Moneyball je tentokrát na čtyřce (se stejnou cifrou, jako delfín). Na pětce komediální drama 50/50, která pořád příliš nevydělává, přestože jde o jeden z nejlépe hodnocených filmů roku. Drama Courageous se rychle propadá, tentokrát mu patří šestka. Na sedmé pozici staronový Lví král, který již nastřádal v USA úctyhodných 85 milionů dolarů. Na osmičku se propadl adept na průser roku, Dream House s Danielem Craigem. Platilo to minulý víkend a platí to stále – film má příšerné recenze (tak to dopadá, když film režisérovi vezme studio a přestříhá ho do podoby, od které se distancují i herci) a je odsouzen k zapomnění.
Na devítce vegetuje ničím zajímavá komedie ? se slabými dosavadními tržbami 10 milionů dolarů. No a na desítce nechtěná komedie Bez dechu, která chtěla být napínavým akčním filmem. Twilight naive.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.