V obraz(ovc)e: Akční klasici útočí!

V obraz(ovc)e: Akční klasici útočí!
Honba za diamantem | 1984 Twentieth Century Fox
Michael Douglas
Honba za diamantem | 1984 Twentieth Century Fox
Filmovou sobotu odstartuje na Primě dobrodružná klasika Honba za diamantem, o jejímž připravovaném remaku jsme před nedávnem psali. Pokud jste film neviděli, máte šanci to dohnat a posoudit, jestli je třeba točit novou verzi. Od čtyř hodin to na ČT2 roztočí klasická dvojka Jack Lemmon a Walter Matthau v na Oscara pro nejlepší scénář nominované komedii Podivný pár.
Osmá hodina večerní se ponese v akčním duchu. Na Nově mohou odvážnější volit Spider-Mana 3, který je (bohuželú výrazně slabší, než jeho dva předchůdci. Prima vytáhne výrazně lepší „trojku“ a sice Smrtonosnou past 3 a Prima Cool nabídne málo hranou klasiku, Cestu draka Bruce Leeho (v té si mimochodem své „kopací“ začátky odkroutil i samotný Chuck Norris!).
Vykoupení z věznice Shawshank
Vykoupení z věznice Shawshank | 1994 Columbia Pictures
Od 21.20 tasí ČT1 těžký kalibr: Drama Vykoupení z věznice Shawshank, které má pověst nejlépe hodnoceného filmu všech dob. Jaká škoda, že ho kdysi diváci v kinech přehlíželi (viz náš článek ve Slavných propadácích). Pět minut po desáté určitě stojí za pozornost drama Sex, lži a video, kterým se zviditelnil talentovaný režisér Steven Soderbergh. Deset minut před jedenáctou si fanoušci klasické akce povinně naladí Primu. Arnold Schwarzenegger změří své síly s Predátorem Johna McTiernana.
Deset minut po půlnoci můžete na Nova Cinema ocenit herectví mladičkého Leonarda DiCapria, kterého ve filmu Dospívání po americku vede tvrdou rukou nesmlouvavý (a o to herecky lahůdkovější) Robert De Niro.
Kurt Russell, Sylvester Stallone
Tango a Cash | Warner Bros.
Neděli začneme z opačného konce – extrémně špatným filmem, který je natolik šílený, že si zaslouží vaši pozornost. Oč jde? O český pokus o akční film z poloviny devadesátých let, Cestu Peklem. Hrají tam samí známí čeští herci, tváří se ultradrsně a výsledek je nepopsatelný. Milovníci špatných filmů nechť proto ladí v 15.10 Novu. Tohle zas nějakou dobu v televizi nebude. Osmá hodina večerní rozdělí obecenstvo podle oblíbenosti svalů – na Nova Cinema nechá pracovat testosteron Schwarzenegger jako Ničitel Conan, zatímco Primu Cool ovládne hláškující duo Sylvester Stallone / Kurt Russell v Tango a Cash.
Pět minut před desátou se blýskne ČT2 Oscarem pro nejlepší cizojazyčný film oceněným dramatem Životy těch druhých. Jde o jeden z těch zdánlivě nenápadných filmů, které ve vás budou ještě dlouho rezonovat. Rozhodně doporučujeme. Tím máme tipy na víkend hotové. Tak zas příště…