Tarantino vysílá Waltze do westernu

Tarantino vysílá Waltze do westernu
Quentin Tarantino, režisér z videopůjčovny. | Columbia TriStar
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino, režisér z videopůjčovny. | Columbia TriStar
Snímek se bude jmenovat Django Unchained a bude o německém lovci lidí, který se spřáhne s otrokem jménem Django, aby společně osvobodili otrokovu ženu, která slouží na jedné z plantáží. Tarantino sice hodlá ctít vypravěčské postupy klasických westernů (a nepochybně se dočkáme i nějaké té hudební parafráze Ennio Morriconeho), svůj snímek ale neplánuje situovat do Texasu, ale na horkou jižanskou půdu.
No a když už máme jako hlavního hrdinu němce, je celkem logické, že jako první padl do oka Tarantinovi Christoph Waltz, jehož Oscarem oceněný záporák Hans Landa patří k tomu nejlepšímu z Hanebných panchartů. Minule se spolupráce vyplatila, tak proč si nedat opáčko. Divák na tom bit nepochybně nebude. Je jen otázkou, jak se Tarantino dohodne s Weinstein Company. Scénář má údajně 366 stran a to je číslo, které by zaplnilo dva celé filmy (a ještě by něco zbylo).
P.S. Pokud vás zajímá, kde Tarantino „vyhrabal“ jméno Django, nabízí se dvě varianty. Za prvé western Django z roku 1966 s Francem Nerem a za druhé japonský akčňák Sukiyaki Western Django (u nás uveden na videu jako Nemilosrdný střelec), ve kterém si Tarantino dokonce sám zahrál.