Režisér Temného případu se po vážných obviněních vrací. Herecké hvězdy mu stále věří

Režisér Temného případu se po vážných obviněních vrací. Herecké hvězdy mu stále věří
Temný případ | HBO
A se svým návratem do první ligy to Fukunaga zjevně myslí vážně, o čemž svědčí ambiciózní námět i hvězdné herecké tváře. Kriminální thriller s názvem 77 Blackout bude sledovat pětici pochybných policistů, kteří se během pouhé jedné noci, kdy New York postihl masivní výpadek elektřiny, pokusí vykrást hned tři zločinecká sídla.
Cary Fukunaga
Cary Fukunaga

Režisér, Scenárista

8.3
V hlavních rolích se mají objevit Mahershala Ali a Tom Hardy, zbytek osazenstva zatím známý není. Už z názvu je také patrné, že se příběh bude odehrávat v roce 1977, kdy New York skutečně čelil jednomu z největších výpadků proudu v dějinách, což vedlo ke stovkám zraněných lidí, více než tisícovce zničených či vyrabovaných budov a škodě v hodnotě kolem 300 milionů dolarů. Pro dlouhodobě podfinancované a neuspokojivou prací sžírané policisty jde tedy o ideální příležitost, jak přijít k penězům a zároveň pořádně zatopit svým mafiánským sokům – alespoň tedy ve filmu.
Tento projekt momentálně hledá další investory a distributory na festivalu v Cannes a právě potenciální zájem od lidí z branže ukáže, zdali už nevraživost vůči Fukunagovi ochladla. Určitý odstup Hollywoodu od kdysi vzývaného tvůrce je však na místě – podle několika kauz z let 2021 a 2022 totiž Fukunaga na place Temného případu, seriálu Maniak či při natáčení leckterých reklam nutil herečky do svlékání, pronásledoval je a zneužíval své moci.
sympaticky-drsnak-tom-hardy-se-na-akcni-spektakl-pripravuje-tim-ze-drtive-vitezi-v-turnajich-bojovych-umeni
mistr-mruceni-tom-hardy-je-herec-jemuz-je-nejhure-rozumet-za-sebou-nechal-i-rakouskeho-kulturistu-a-sislajiciho-bonda
Tom Hardy jako Al Capone
Mahershala Ali jako Blade. Ale kdy?
Mahershala Ali
Žádné z jinak věrohodně a nezávislých zdrojů pocházejících nařčení se však zatím nepřetavilo do žaloby, a tak filmař doufá, že jeho (pravděpodobné) prohřešky budou brzy odpuštěny. Tomu se pokouší napomoct i producent Charles Roven, který nedávno získal Oscara za Oppenheimera a pod Fukunagovým chystaným snímkem je rovněž podepsán. Vývoj tohoto projektu tedy bude bezesporu velmi zajímavé sledovat.
Zatím se podívejte na náš žebříček nejlepších režisérů, kde se Fukunaga díky dřívější úspěšnosti svých filmů a seriálů nachází překvapivě vysoko.
Zdroje: Deadline, World of Reel