Nový Superman na první fotce. Sytě červené botky i trenýrky jsou zpět, přitom ufoni útočí

Nový Superman na první fotce. Sytě červené botky i trenýrky jsou zpět, přitom ufoni útočí
Superman | Warner Bros.
Když Gunn oznámil, že jeho novým supermanem bude třicetiletý herec David Corenswet , reakce byly různorodé. Odvíjely se ale hlavně od toho, jak moc se nováček podobá předchozímu muži z oceli, dnes jednačtyřicetiletému Henrymu Cavillovi. Proč tedy nenechat v modré pláštěnce jeho, zvlášť když ho obklopuje věrný fandom?
Superman
Superman
AI
65%
Tato otázka jistě vyvstane i nyní, když se s námi Gunn podělil o první fotografii Corensweta v obleku a okamžitá intuitivní reakce by mohla být: Vytvořila tenhle obrázek AI na základě Cavillovy tváře? Jenže ne, to si skutečně náš nový Syn Kryptonu obléká nepostradatelné gumáky, aby se vypořádal s mimozemskou hrozbou na pozadí. Možná by ale mohl trochu pohnout, jeho ležérní posed totiž příliš neodpovídá závažnosti situace, vždyť jakýsi laser likviduje americké velkoměsto!
Superman
Superman | Warner Bros.
Abychom byli fér, tohle samozřejmě není obrázek z filmu. Nicméně nejde ani o profesionální propagační snímek, fotka podle všeho vznikla autenticky na place mezi záběry. Naklíčované pozadí ale přesto raději neberme příliš doslovně, i když fanoušci samozřejmě vášnivě diskutují, kterému ze záporáků tento laser přesně patří.
Stejně velkou pozornost získává i prominentní přítomnost sytě červených bot (a náznak návratu červených „trenek“), jež jistě reagují na kritiku Snyderovy barevně i emocionálně desaturované verze Supermana: Tenhle Clark Kent se vrátí k Supermanovi raných komiksů a Christophera Reevea. Toho, který si udělá čas, aby mezi zachraňováním světa s úsměvem sundal zatoulanou kočku ze stromu.
David Corenswet
David Corenswet

Herec

7.1
I proto musel Henry Cavill přes palubu. Jeho Superman s sebou nese příliš mnoho zátěže. Nejen v souvislosti s třeskutým komerčním neúspěchem předchozí inkarnace DCEU, ale i s pokusem redefinovat Supermana jako smutného a depresivního chlápka, který si není jistý, jak moc chce vlastně Zemi chránit. Nebýt lásky Lois Lane, nejspíš by se na lidstvo dávno vykašlal. Šlo víceméně o antitezi toho, čím je Superman v komiksech, tedy majákem naděje, který nikdy a za žádných okolností neztrácí víru v potenciál lidstva.
Superman plný čistého a nekomplikovaného optimismu je pak tím, po němž se v postironické a cynické době symbolizované spíš konkurenčním Deadpoolem mnohým začalo stýskat. Gunn slíbil, že ho přivede zpět. Může se mu to podařit? Dozvíme se to 11. července příštího roku.
Zatím se podívejte na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: Instagram, ScreenRant