Absolutní nářez. Pokračování nejlepší hororové komedie dekády má být speciální

Absolutní nářez. Pokračování nejlepší hororové komedie dekády má být speciální
Krvavá nevěsta | Fox Searchlight Pictures US
Svatební noc má být pro novomanžele speciální, což se atraktivní Grace (Weaving) rozhodně splnilo. Jen co se oficiálně stala součástí zámožné dynastie Le Domasů, nové příbuzenstvo ji pověří zdánlivě triviálním úkolem. V rámci zachování tradic s nimi Grace hraje na schovávanou a musí se úspěšně skrývat až do úsvitu. Novopečení tchán s tchyní i na pohled dokonalý manžel se ale na noční hledání vybaví pořádnou zásobou zbraní a hodlají prolít krev, aby sami nepodlehli záhadné rodinné kletbě.
Krvavá nevěsta
Krvavá nevěsta
72%
Krvavá nevěsta rozvádí nejistotu z návštěvy nových příbuzných, mezi něž člověk na první pohled nezapadá, do šílené hororové jízdy. Film se nebere vážně a Weaving si vychutnává proměnu z křehké nevěsty v cynickou hrdinku, jejíž svatební šaty i blonďaté vlasy brzy nasáknou krví fanatických hostitelů. Přestože se příběh uzavře nečekaně a také jednoznačně, o další díl panuje vzhledem k nízkým nákladům a přijetí originálu zájem.
Olpin a Gillett právě propagují novou hororovou komedii Abigail, v níž bude od 19. dubna skupinku nesourodých ničemů lovit a vysávat dětský upír, jehož měli původně unést. Film má zatím velmi slušné první ohlasy a režiséři se pro Entertainment Weekly rozpovídali o své budoucnosti, která díky jejich rostoucí prestiži vypadá růžově. Potažmo krvavě. Krvavá nevěsta 2 sice oficiálně nemíří do produkce, ale scénář už leží v šuplíku a podle obou kolegů by si realizaci zasloužil. „Řeší se, co s tím. O Krvavé nevěstě 2 se zkrátka diskutuje. Můžeme potvrdit, že máme scénář, a ten je jako sequel naprostý nářez. A jsme z toho nadšení, ať už se realizuje jakkoli a bez ohledu na to, jakou v tom sehrajeme úlohu. Ten projekt je v mnoha ohledech milostným objektem našich kreativních snah,“ potvrdili společně Olpin a Gillett.
Krvavá nevěsta
Krvavá nevěsta
Krvavá nevěsta
Krvavá nevěsta
Krvavá nevěsta
Jelikož padla slova o sequelu, vznik druhého dílu bude zjevně záviset také na volném rozvrhu Samary Weaving. Ta je ve dvaatřiceti letech vyhledávanou herečkou hlavně pro žánrové filmy, charisma z ranku Margot Robbie dala na odiv třeba v Chůvě na zabití či Zabijákovi proti své vůli. Krátce si zahrála ve velkolepém Babylonu nebo v seriálu Hollywood. Tvůrci by se přitom mohli vydat také cestou dějového prequelu o minulosti Le Domasů, ale vidina pokračování s novým konceptem, z něhož nám potenciálně vybouchne hlava, zní ještě lákavěji. Z Abigail by se měl vyklubat další spolehlivý hit a Olpin s Gillettem snad budou mít volné ruce.
Podívejte se na žebříček nejlepších hororů podle databáze Kinoboxu.
zdroje: ScreenRant, Entertainment Weekly