Režiséři nejúspěšnějšího filmu všech dob chystají nový film. Kdy jejich záhadná novinka dorazí?

Režiséři nejúspěšnějšího filmu všech dob chystají nový film. Kdy jejich záhadná novinka dorazí?
Všechno, všude, najednou | A24
Přestože žádné další informace o nastávajícím celovečerním projektu Daniels nejsou, pro mnoho diváků a divaček půjde o napjatě očekávanou událost. Tvůrčí duo začínalo na hudebních a televizních produkcích, na svědomí má třeba virální videoklip k písni Turn Down for What od rappera Lil Jon. Filmový průmysl obohatili o pořádně osobitý příspěvek svým debutem Švýcarák (Swiss Army Man) z roku 2016, v němž Paul Dano uvízne na ostrově s mrtvolou v podání Daniela Radcliffa, která mu slouží jako multifunkční pomůcka i duchovní parťák.
Všechno, všude, najednou
Všechno, všude, najednou
79%
Švýcarák si vysloužil ocenění za nejlepší režii na festivalu Sundance a v kinech vydělal při třímilionovém rozpočtu dvojnásobek. Bláznivý koncept Všechno, všude, najednou, který divoce mísí americké a asijské kulturní i formální vzorce, filmařům znovu odkleplo nezávislé studio A24. Rozpočet patnáct milionů dolarů Danielsům stačil k vizuálně podmanivé a ojedinělé podívané, která publikum bombarduje nápady včetně těch, jež by každý mainstreamový projekt považoval za bizarní a nevhodné. Nadšená šeptanda z festivalů filmu na jaře pomohla dobýt kina, kde se stal prvním postpandemickým nezávislým snímek, který v tržbách překonal sto milionů dolarů. Proklestil si také cestu do mezinárodní distribuce, vidět jsme ho mohli v českých kinech i na karlovarském festivalu.
Završení celoroční krasojízdy se odehrálo na oscarovém ceremoniálu, kde film proměnil hned sedm z jedenácti nominací. Radovali se i herci a herečky Michelle Yeoh, Jamie Lee Curtis a Ke Huy Quan, jenž přitom dvacet let nehrál v žádném filmu. Danielsům složil poklonu sám Steven Spielberg, jehož Fabelmanovi ten večer ostrouhali, a který se nechal slyšet, že při sledování vítězného filmu se o svém řemeslu opět naučil něco nového.
Všechno, všude, najednou
Všechno, všude, najednou | A24
Podle šéfky Universalu Donny Langley přitom Danielsové sotva „škrábli fasádu svých filmařských možností.“ Oběma režisérům je ostatně teprve 36 let a měli by být na vrcholu sil. Po dvou celovečerních filmech se nachází v nové pozici, kdy jim Hollywood náhle věnuje plnou pozornost a jistě také štědré zázemí. Universal loni porazil Disneyho a stal se nejbohatším studiem roku, přičemž pod jeho záštitou vznikají drahé blockbustery stejně jako levnější horory. U Danielsů lze očekávat cokoli, ideálně další žánrový mišmaš, jímž popřou zaběhlé stereotypy.
Podívejte se také na žebříček nejočekávanějších filmů tohoto roku.
zdroj: The Hollywood Reporter